Odložili reedíciu albumov Paula McCartneyho s Wings

Vydanie albumov Venus And Mars (1975) a Wings at the Speed of Sound (1976) britského hudobníka Paula McCartneyho a jeho kapely Wings odložili na 3. novembra.

31.08.2014 12:00
USA/ Paul McCartney a Dave Grohl Foto: ,
Paul McCartney a Dave Grohl
debata

Fanúšikovia a fanúšičky rodáka z Liverpoolu si tak na reedíciu v podobe dvojalbumu počkajú o šesť týždňov dlhšie. Dôvodom odkladu sú údajne komplikácie s výrobou. Vydanie spomínaných albumov má odštartovať sériu reedícií nahrávok, ktoré 72-ročný interpret vytvoril ako sólista, ako člen skupiny Wings alebo so svojou ženou Lindou.

Paul McCartney je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias. V rokoch 1960 až 1970 bol členom The Beatles. Slávna štvorka, ako kapelu prezývajú, vo Veľkej Británii nahrala a vydala dvanásť štúdiových albumov. Po rozpade kapely pôsobil do roku 1981 v spomínanej skupine Wings, v ktorej hrala aj jeho už zosnulá manželka Linda McCartney. Je tiež členom dua The Fireman, s ktorým vydal tri albumy. McCartney má na konte 16 sólových štúdioviek. Dvakrát ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1988 ako člena The Beatles a o jedenásť rokov neskôr aj ako sólového umelca.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paul McCartney #reedícia #Wings