Peter Nagy vyrazí v novembri na výročné turné

Na pódiu bude hudobníka sprevádzať kapela Indigo. Medzi hosťami nebudú chýbať Petr Janda, Jožo Ráž, Janek Ledecký a Zuzana Smatanová.

11.09.2014 09:00
Peter Nagy Foto:
Spevák Peter Nagy
debata

Slovenský spevák Peter Nagy, ktorý tento rok oslavuje 30 rokov na česko-slovenskej hudobnej scéne, sa pri tejto príležitosti vydá na turné s názvom Peter Nagy The best of 30 rokov. Sériu troch vystúpení odštartuje 6. novembra v Prahe. Následne zahrá 11. novembra v Košiciach a 13. novembra v Bratislave. Vstupenky na bratislavský koncert sú v predaji v sieti Predpredaj.sk, kde by mali čoskoro začať predávať aj lístky na košické vystúpenie.

„Je to už 30 rokov, čo som v roku 1984 odohral svoj prvý koncert s kapelou Indigo. Teraz po tridsiatich rokoch fanúšikom zaspievam všetky najväčšie hity a pripravím aj nejaké prekvapenia. Som naozaj rád, že moje skladby sa ľuďom stále páčia. Napríklad pieseň Aj tak sme frajeri sa stala nielen hymnou futbalových a hokejových štadiónov, ale aj najčastejšie spievanou piesňou maturantov,“ prezradil Nagy.

Na pódiu bude hudobníka sprevádzať spomínaná kapela Indigo v zložení Michal Kovalčík (elektrická gitara), Luboš Ďurech (basgitara), Peter Papp (klávesy) a Jan Lau (bicie). „Hostí si vyberám podľa spriaznenosti duší… Na koncerte v pražskom divadle Hybernia budú mojimi hosťami Petr Janda a Jožo Ráž. Petr Janda je moja srdcovka už od mojich sedemnástich, keď som sa ako gymnazista podľa gramofónu učil hrať hit Slzy tvý mámy. Teším sa, že si opäť zaspievam s Jožom Rážom, s ktorým máme spoločný duet Psi sa bránia útokom. Zakladateľ skupiny Žentour Janek Ledecký je druh pop-rockového muzikanta, ktorý mi imponuje. Máme spolu duet Někdy je smích, někdy je pláč. Text sme písali spolu a naraz v štúdiu, kde Janek nahrával svoj album. Zuzka Smatanová je speváčka, ktorú nám závidia v Čechách. Baladická speváčka s gitarou v rukách a s vlastnoručne napísanými piesňami,“ prezradil o interpretoch 55-ročný spevák.

Peter Nagy zaznamenal úspech už debutovým albumom Chráň svoje bláznovstvá z roku 1984. Na konte má aj nahrávky ako Mne sa neschováš (1985), Myslíš na to na čo ja? (1986), Šachy robia človeka (1989), Finta (1990), Jamaica Rum (1991) alebo Labute a havrany (2009). Medzi jeho najznámejšie hity patria skladby S nohami na stole, Láska je tu s nami, Poďme sa zachrániť či Kristínka iba spí. Okrem hudby sa venuje aj fotografovaniu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zuzana Smatanová #Jožo Ráž #Peter Nagy #Indigo #Petr Janda #Janek Ledecký