Queen a Adam Lambert vystúpia vo februári v Prahe aj vo Viedni

Britská kapela Queen, v ktorej v súčasnosti hosťuje americký spevák Adam Lambert, dnes ohlásila termíny budúcoročného turné. Formácia sa v rámci série 21 koncertov predstaví aj 1. februára vo viedenskej Stadthalle a 17. februára v pražskej O2 aréne.

30.09.2014 09:00
Adam Lambert Foto: ,
Adam Lambert
debata

Podľa oficiálnej webstránky kapely www.queenonline.com, vstupenky na podujatia začnú predávať v piatok 3. októbra. Formácia vystúpi okrem Rakúska a Česka aj vo Veľkej Británii, Francúzsku, Nemecku, Holandsku, Belgicku, Taliansku, Dánsku a Švajčiarsku.

Queen a 32-ročný Lambert vystúpili spolu po prvý raz v roku 2009 v rámci súťaže American Idol. Rodák z Indianapolisu začal s kapelou koncertovať v roku 2011, pričom o rok spolu absolvovali vystúpenia v Rusku, Poľsku či na Ukrajine a neskôr tiež množstvo ďalších koncertov. „Z technického hľadiska pôjde jednoznačne o väčšiu produkciu ako pred dvoma rokmi,“ uviedol gitarista kapely Brian May na margo očakávaného turné a tiež dodal, že fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť na najväčšie hity formácie.

Kapela Queen vznikla v roku 1970 v Londýne. Formáciu v súčasnosti tvoria dvaja pôvodní členovia, a to spomínaný gitarista Brian May a bubeník Roger Taylor. Skupina, v ktorej v minulosti pôsobili aj spevák Freddie Mercury a basgitarista John Deacon, vydala 15 štúdiových albumov, pričom v roku 2008 uviedli na trh pod hlavičkou Queen + Paul Rodgers počin s názvom The Cosmos Rocks. Ich výberovka Greatest Hits (1981) sa stala historicky prvým albumom, z ktorého sa vo Veľkej Británii predalo viac než šesť miliónov kópií. Freddie Mercury zomrel 24. novembra 1991 na zápal pľúc, ktorý bol pre neho smrteľný v dôsledku oslabenia imunity vírusom HIV. Dožil sa 45 rokov. V roku 2001 Queen uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Hudobníci plánujú 10. novembra uviesť na trh album Queen Forever, ktorý by mal obsahovať doteraz nevydané skladby.

Adam Mitchel Lambert sa narodil 29. januára 1982. Finalista ôsmej sezóny American Idol vydal v roku 2009 prvú štúdiovku For Your Entertainment. Nahrávka sa umiestnila na tretej priečke amerického rebríčka Billboard 200. S druhou radovou nahrávkou Trespassing (2012) tento rebríček aj dobyl. Na konte má single ako No Boundaries, Time For Miracles, For Your Entertainment, If I Had You, Better Than I Know Myself, či zatiaľ najúspešnejší Whataya Want From Me, vďaka ktorému ho nominovali na cenu Grammy.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Queen #Adam Lambert