Jiří Stivín predstaví v Bratislave projekt Dividlo

Český hudobník Jiří Stivín vystúpi 10. októbra v bratislavskom V-klube. Majster džezu, flautista a skladateľ predstaví slovenskému publiku projekt Dividlo. Predstavenie pozostáva z hudby, obrazu, hovoreného slova i vtipov. Návštevníci a návštevníčky podujatia sa môžu tešiť aj na obrazovú a zvukovú návštevu českých a slovenských osobností kultúrneho života, Jana Wericha, Milana Lasicu a Júliusa Satinského, Miroslava Horníčka, Vlastu Buriana, Karla Kryla, Zuzany Homolovej, Bolka Polívku, Zuzany Stivínovej a ďalších.

30.09.2014 14:30
Jiri Stivin Foto:
Jiří Stivín
debata

"Hudobná, slovná aj obrazová improvizácia – to je oblasť, ktorú najviac využívam pri svojich projektoch, a preto je každé predstavenie premiérou. Dividlo je sólová improvizácia sprevádzaná videoprojekciou a tiež hovorovými, obrazovými, alebo hudobnými podkladmi. Väčšinou ide o vlastné, alebo barokové skladby, ale aj upravené ľudové a známe melódie,“ priblížil projekt 71-ročný hudobník. Vstupenky na podujatie sú v predaji v sieti Ticketportal a v predajni Dr.Horák za cenu 10 eur.

Jiří Stivín je jedna z najoriginál­nejších osobností českej hudobnej scény. Študoval kameru na pražskej FAMU, hudbu na Royal Academy of Music v Londýne a skladbu na AMU v Prahe. Interpretuje stredovekú, renesančnú i barokovú hudbu a tiež sa venuje džezu a improvizovanej hudbe. Vystupoval v rockovej kapele Sputnici, spolu s Martinom Kratochvílom založil v 60. rokoch zoskupenie Jazz Q. Stivín je tiež autorom mnohých skladieb pre rôzne formácie, scénickej a filmovej hudby.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Jiří Stivín #V-klub #Dividlo