Swan Bride mieria do klubov, predstavia aj novinky

Slovenská alternatívna skupina Swan Bride odohrá v najbližšej dobe dva špeciálne koncerty. Prvým z nich bude vystúpenie na Stanici-Záriečie v Žiline už v sobotu 25. októbra, druhýkrát sa predstavia v brnenskom Kabinete Múz 30.októbra. Potom sa formácia bude venovať najmä nahrávaniu nových skladieb.

24.10.2014 07:00
The Swan Bride Foto:
The Swan Bride
debata

"Posledný polrok trávime veľa času v štúdiu Wasteland a pracujeme na nových pesničkách,“ vysvetľuje frontman Maťo. "Na týchto koncertoch by sme si radi vyskúšali ako znejú tieto skladby naživo a ako na ne reaguje publikum.“

Tvorba je aj dôvodom, prečo sa skupina známa aj v zahraničí v poslednom čase málo objavovala na koncertoch. "Chceli sme sa vrátiť do obdobia, kedy sa naša kapela točila hlavne okolo spoločného hrania v skúšobni. Začali sme mať pocit, že zmysel, pre ktorý sme Swan Bride pred rokmi zakladali sa vytráca. Samozrejme, prišli do toho aj rodinné povinnosti a času už nie je tak veľa ako kedysi,“ dodáva bubeník Mišo.

V Žiline a v Brne s nimi vystúpi aj formácia Genuine Jacks, ktorým Swan Bride krstili debutový album Blueberry Wine Tales (2013). Na koncertoch bude k dispozícii aj špeciálna edícia tričiek od firmy DEARFRIENDS s vizuálom, ktorý si zobral na starosť basgitarista Fuxo.

"Naši fanúšikovia by mali na koncerty jednoznačne prísť, pretože pôjde pravdepodobne o posledné dva koncerty, ktoré v najbližšej dobe plánujeme. Takže kto nás má chuť vidieť opäť raz naživo, nech neváha!“ odkazuje pätica.

Hudba Swan Bride s nádychom rockabilly, blues, post punku, surf rocku aj divadelného variété, v ktorej hudobníci šikovne kombinujú odkaz rokov minulých so zvukom modernej svetovej rock'n'rollovej scény, uspokojí fanúšikov kvalitne spracovanej gitarovej tvorby, zmysluplných textov aj priaznivcov hororovej atmosféry. Poznávacím znamením The Swan Bride sa stali živé vystúpenia a strhujúci príval energie cirkulujúci na pódiu a zároveň pod ním je ojedinelým javom, ktorý doposiaľ nenašiel na našom území konkurenciu.

Pätica pochádzajú zo Žiliny sa zviditeľnila v roku 2007 s debutovým EP Monsters In Your Drawers a singlami Alternate Ego a Mad Romance, ktoré sa niekoľko týždňov držali na špici hitparády Rádia_FM. Od tej doby absolvovali muzikant dve koncertné šnúry na Slovensku, v Českej republike aj po Balkánskych krajinách, vystupovali v Anglicku a Francúzsku, odohrali veľkú väčšinu významných festivalov (Pohoda, Rock for People, Hodokvas, Grape, atď), predstavili sa fanúšikom Marilyna Mansona v roli predskokanov v rámci jeho Europe tour 2009, alebo ako support britských The Foals aj The Horrors vo Viedni.

Na konte majú Swan Bride dva štúdiové albumy 2 (2010) a Swan Bride (2012). Tretí je na ceste.

debata chyba
Viac na túto tému: #nové skladby #Swan Bride #klubové turné