Nový album Taylor Swift vyjde 28. októbra

Nový album americkej speváčky Taylor Swift vyjde v utorok 28. októbra. Novinka s názvom 1989, z ktorej už interpretka predstavila skladby Shake It Off a Out Of The Woods, bude podľa slov Swift jej prvým čisto popovým albumom.

26.10.2014 12:00
Taylor Swift Foto: ,
Taylor Swift.
debata

Ako uviedla, doteraz jej tvorbe dominovala country hudba. Nahrávka 1989, ktorú speváčka pomenovala podľa roku jej narodenia, je inšpirovaná osemdesiatymi rokmi dvadsiateho storočia.

Dvadsaťštyriročná rodáčka z Readingu v Pensylvánii na albume spolupracovala s producentmi Maxom Martinom, Shellbackom, ktorí sa podieľali aj na jej predchádzajúcej štúdiovke Red (2012), ďalaj aj s Ryanom Tedderom z kapely OneRepublic alebo Jackom Antonoffom, známym najmä zo skupiny Fun. Nahrávka bude obsahovať trinásť piesní. Deluxe verzia ponúkne rozsiahlejší booklet a šesť bonusových skladieb.

Taylor Swift vydala prvý, eponymný album v roku 2006. Nahrávka získala v USA päťnásobnú platinovú platňu. Nasledovala štúdiovka Fearless (2008), ktorá bola ešte úspešnejšia ako jej predchodca a dosiahla šesťnásobnú platinu. Tretí album Speak Now (2010) je v súčasnosti v USA certifikovaný štvornásobnou platinovou platňou. Zo štvrtej štúdiovky Red (2012) sa len počas prvých siedmich dní v USA predalo vyše 1,2 milióna kópií a taktiež už dosiahla štvornásobnú platinu. Swift má na konte napríklad sedem cien Grammy, pätnásť American Music Awards či trinásť Billboard Music Awards. V roku 2009 sa objavila v seriáli C.S.I.: Kriminálka Las Vegas (2000), zahrala si aj vo filmoch Valentín (2010) a Darca (2014).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nový album #Taylor Swift #1989