Adam Ďurica nakrúcal klip v troch slovenských mestách

Videoklip slovenského speváka Adama Ďuricu ku skladbe Mandolína vznikal v troch slovenských mestách. Nakrúcanie odštartovali v Košiciach. Štáb sa následne presunul do Banskej Bystrice a Bratislavy.

29.10.2014 08:00
Adam Ďurica Foto:
Adam Ďurica
debata

„Milujem Slovensko a tieto mestá obzvlášť. Dovolím si povedať, že ich aj dobre poznám. V každom som odohral viacero koncertov a žijú v nich aj moji dobrí kamaráti. Okrem toho, každé z miest má svoju typickú atmosféru, ľudí a miesta, na ktoré sa rád vraciam,“ prezradil 26-ročný interpret.

Videoklip režíroval dokumentarista Miro Remo, s ktorým Ďurica spolupracoval už aj na videu k piesni Víla. „Keďže pri Víle sme sa s Mirom ešte len spoznávali, tentokrát sme už vedeli, čo môžeme jeden od druhého čakať. S jeho prínosom pre klip som veľmi spokojný,“ uviedol ďalej hudobník.

Spevákovu milú v klipe stvárnilo dievča, ktoré vraj ešte hodinu pred nakrúcaním nevedelo, že sa v ňom predstaví v hlavnej úlohe. „Bola to veľká náhoda i šťastie zároveň. Prišli sme do Košíc, navštívili Gymnázium Milana Rastislava Štefánika a v miestnej telocvični vybrali dievča. Sedeli na lavičke a všetky sa usmievali. Bolo kruté vybrať len jedno z nich, ale taký je život herecký, aj keď neherečky,“ vysvetlil režisér. „Dievča v klipe si zaslúži veľké ďakujem a rešpekt. Našli sme ju vďaka nášmu dobrému kamarátovi Jožkovi Bojčíkovi, ktorý nám tento rýchly kasting pomohol zorganizovať. Veľká vďaka patrí taktiež aj študentom a pedagógom zo školy Fantázia v Banskej Bystrici a všetkým okoloidúcim, ktorí sa pripojili do nášho pochodu mestom a spievali spolu so mnou,“ vyjadril sa Ďurica.

Najnáročnejšou scénou v klipe bola podľa speváka pasáž, v ktorej približne 80 ľudí vytvorilo veľké srdce a pod balkónom spoločne s ním spievalo refrén Mandolíny. „Zohnať taký počet ľudí a zároveň im v krátkom časovom úseku vysvetliť, čo od nich potrebuješ, nebolo vôbec jednoduché. A práve preto sme túto scénu točili v Košiciach, lebo sme vedeli, že tam sa nám to podarí. A aj sa podarilo. Bolo to šialenstvo, z ktorého sa doteraz teším,“ dodal.

Počas nakrúcania sa stalo tiež viacero úsmevných situácií. Keď napríklad Ďurica spieval pod bratislavskou Michalskou bránou, podišla k nemu turistka, niekoľkokrát si ho odfotila a pri odchode mu pod nohy hodila 20 eur. Peniaze hudobník nakoniec daroval neďaleko sediacemu bezdomovcovi.

Adam Ďurica pochádza z Hlohovca. Do povedomia verejnosti sa dostal v roku 2004 vďaka účasti v speváckej šou Slovensko hľadá SuperStar. Stihol už koncertovať s interpretmi ako Zuzana Smatanová, IMT Smile, Desmod či Komajota. Na konte má nahrávky Cukor a Soľ (2006), Mladá vlna (2008) a Dávno zomrel Rock ‘n’ Roll (2011).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #Adam Ďurica #Mandolína