Počuli ste už novú verziu skladby Do They Know It's Christmas?

Novú verziu skladby Do They Know It's Christmas?, ktorá vznikla v rámci charitatívneho projektu Band Aid 30, predstavili počas nedeľného (16.11.) vyhlasovania výsledkov britskej verzie televíznej súťaže X Factor. Projekt vyhlásili írsky hudobník Bob Geldof a jeho škótsky kolega Midge Ure. Jeho cieľom je vyzbierať peniaze na podporu boja proti ebole.

18.11.2014 13:40
Spevák a skladateľ Chris Martin. Foto: ,
Na projekte Band Aid 30 sa podieľal aj Chris Martin.
debata

Novú skladbu predstavil Bob Geldof, ktorý ebolu označil za najhoršiu chorobu proti ľudstvu. Predtým než skladbu, ku ktorej vznikol aj videoklip, uviedli, diváci a diváčky mohli vidieť krátke video zobrazujúce dobrovoľníkov pomáhajúcich vážne chorej žene. „Chceli sme vám ukázať súvislosti, v akých tá skladba včera vznikla. Je to mučivé. Nehodí sa to do zábavnej šou, no potrebujeme, aby ste to videli,“ vysvetlil hudobník.

Novú verziu skladby Do They Know It's Christmas nahrali One Direction, Ed Sheeran, Rita Ora, Bono, Chris Martin, Ellie Goulding, Olly Murs, Emeli Sandé, Sam Smith, Paloma Faith, Sinéad O'Connor, Guy Garvey, Bastille, Angélique Kidjo či Roger Taylor. Novinka má upravený text, ktorý odzrkadľuje devastáciu, ktorú choroba spôsobuje. Pieseň produkoval Paul Epworth, obal singla navrhla Tracey Emin.

Charitatívny projekt Band Aid vytvorili v roku 1984 spomínaní Bob Geldof a Midge Ure, ktorí sú aj autormi skladby Do They Know It's Christmas? V ten istý rok v novembri vyšla aj prvá verzia tohto hitu, ktorý následne nahrali aj v roku 1989 pod názvom Band Aid II a v roku 2004 ako Band Aid 20. Na projekte spolupracovalo množstvo interpretov, ako napríklad Bono, Chris Martin, ale aj Phil Collins, George Michael, Francis Rossi, Sting, Boy George, Paul McCartney, Kylie Minogue, Natasha Bedingfield, Thom Yorke, Dido, Lemar, Snow Patrol, Joss Stone, Robbie Williams, Sugababes, Fran Healy a ďalší.

debata chyba
Viac na túto tému: #ebola #Band Aid 30 #prerábka hitu #Do they know it´s Christmas?