Lana Del Rey spojila sily s Timom Burtonom

Americká speváčka Lana Del Rey nahrala dve nové skladby, ktoré sa objavia na soundtracku snímky Big Eyes režiséra Tima Burtona.

19.11.2014 12:00
Lana Del Rey Foto:
Lana Del Rey naspievala dve skladby pre nový film Tima Burtona.
debata

Piesne sa volajú Big Eyes a I Can Fly, pričom prvá menovaná zaznie aj priamo počas filmu, zatiaľ čo druhá počas záverečných titulkov. Big Eyes je životopisnou snímkou o americkej maliarke Margaret Keane, ktorú stvárnila Amy Adams. V úlohe jej manžela sa predstaví Christoph Waltz. Film sa dostane do amerických kín 25. decembra, na Slovensku by mal mať premiéru 19. februára.

Dvadsaťdeväťročná Lana Del Rey, vlastným menom Elizabeth Woolridge Grant, debutovala v roku 2008 EP nahrávkou Kill Kill, po ktorej vydala album Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant (2010). Do povedomia verejnosti sa však dostala až v roku 2011 vďaka hitu Video Games, ktorý sa prebojoval do top 10 britského singlového rebríčka. Skladba je súčasťou jej druhej štúdiovky Born To Die (2012), ktorá obsahuje aj single Blue Jeans, National Anthem, Dark Paradise, Born To Die alebo Summertime Sadness. V júni vydala album Ultraviolence, s ktorým po prvý raz dobyla americký rebríček Billboard 200. Na konte má tiež ďalšie tri EP nahrávky – Lana Del Rey (2012), Paradise (2012) a Tropico (2013). Speváčka už stihla získať dve BRIT Awards, Q Award, Ivor Novello Award a nominovali ju na tri NME Awards či dve Grammy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lana del Rey #soundtrack #Tim Burton #Big Eyes