Dylan zahral v sále pred jediným poslucháčom

Americký pesničkár Bob Dylan zahral v pondelok 24. novembra popoludní v americkej Filadelfii v koncertnej sále, v ktorej sedel jediný poslucháč.

25.11.2014 16:00
Bob Dylan Foto:
Bob Dylan
debata (3)

Stalo sa tak v rámci nakrúcania švédskej filmovej série Experiment Ensam o situáciách, keď jedinec zažíva úplne sám to, čo sa spravidla deje za účasti mnohých ľudí. Informoval o tom webový portál hudobného časopisu Rolling Stone.

Švédski filmári, ktorí predtým nakrútili napríklad osamotené osoby v divadelnom klube či hudobnom bare, sa dohodli na súkromnom Dylanovom vystúpení s jeho tímom výmenou za bližšie nešpecifikovanú finančnú sumu. Režisér Anders Helgeson obsadil do úlohy osamoteného diváka svojho priateľa a Dylanovho fanúšika Fredrika Wikingssona.

Štyridsaťjedenročný Wikingsson po usadení v sále vraj spočiatku neveril, že by Dylan mohol skutočne prísť. Po desiatich minútach sa tak stalo a slávny hudobník zahral v sprievode kapely staré rokenrolové a bluesové hity. Švéd povedal, že sa z nervozity tak kŕčovito usmieval, že ho z toho boleli čeľuste ešte hodiny po koncerte. Celý deň pred koncertom vraj nebol schopný nič zjesť. Dylanovo súkromné vystúpenie pre Wikingssona nakrúcalo osem kamier a v decembri sa na YouTube objaví pätnásťminútový záznam tejto unikátnej udalosti.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #experiment #pesničkár #Bob Daylan