Predskokanmi Zaz budú Billy Barman a Lake Malawi

Slovenská kapela Billy Barman a česká formácia Lake Malawi vystúpia v piatok 28. novembra v bratislavskej Aegon aréne v úlohe predskokanov francúzskej speváčky Zaz.

28.11.2014 07:00
zaz, speváčka Foto:
Zaz vystúpi v Bratislave 28. novembra.
debata

Oceňované slovenské zoskupenie okolo Juraja Podmanického a Jozefa Vrábela, ktoré má na konte albumy Noční jazdci (2010) a Modrý jazyk (2013), sa na koncert veľmi teší. „Určite sa tešíme. Bude to naša premiéra v priestoroch Aegon arény. Každopádne nás čaká iné publikum, na aké sme zvyknutí. Je to výzva. Tvorbu Zaz som spoznal až nedávno, no niektoré jej tracky som si zaradil do môjho playlistu obľúbených piesní. Na koncerte zahráme 30-minútové predstavenie s minimálnymi pauzami medzi skladbami. Na jeden nádych a výdych. Nechajte sa prekvapiť,“ uviedol Podmanický.

Okrem Billyho Barmana vystúpia aj spomínaní Lake Malawi, ktorí pôsobia na scéne od septembra 2013. Formácia na čele s Albertom Černým, známym z už nefungujúcej kapely Charlie Straight, už ponúkla skladby ako Always June alebo Chinese Trees. Tento rok tiež predskakovali na pražskom koncerte formácie Thirty Seconds To Mars.

Tridsaťštyriročná Zaz, vlastným menom Isabelle Geffroy, začínala hudobnú kariéru v roku 2001 v bluesovej kapele Fifty Fingers. V roku 2010 vydala debutový eponymný album, z ktorého ponúkla single Je veux, Le long de la route, La fée a Éblouie par la nuit. Na nahrávke sa podieľal aj francúzsky kolega Raphaël Haroche. O rok uviedla na trh počin Sans tsu tsou Live Tour, po ktorom nasledoval druhá štúdiovka Recto Verso (2013) so singlami On ira, Si a Gamine. V Bratislave predstaví aj skladby z najnovšieho albumu Paris (2014), na ktorom spolupracoval legendárny Quincy Jones.

debata chyba
Viac na túto tému: #Billy Barman #Zaz #Lake Malawi