Milo Kráľ Band pokrstili debutový album

Slovenský herec a spevák Milo Kráľ pokrstil v pondelok v Mestskom divadle Pavla Országha Hviezdoslava debutový album svojej hudobnej formácie Milo Kráľ Band.

03.12.2014 05:00
Milo Kráľ Foto: ,
Milo Kráľ je známy televízny aj divadelný herec. Teraz sa predstavuje aj ako spevák.
debata

Krst rovnomenného CD sa začal premietaním absolventského filmu Koncert, v ktorom účinkujú herci Dano Heriban, Marek Geišberg, Ondro Kovaľ a Iveta Pagáčová.

Zoskupenie Milo Kráľ Band sa do dnešnej podoby transformovalo minulý rok. Po boku Mila Kráľa v ňom hrá na klávesy Radovan „Bady“ Kráľ, gitaru má na starosti Michal Kulich, basgitaru Dušan Schudich, za bicími sedí Michal Dadík a tenor saxofón rozozvučuje Adam Tojčík. Svoje miesto v skupine má aj herečka a speváčka Barbora Švidraňová, ktorá v Žiline účinkuje spolu s bratom v ďalšej kapele – Basie Frank Band.

Album pokrstila čerstvou kávou z Rwandy dcéra známej herečky Evy Pavlíkovej, pesničkárka Katarzia. „S Katkou sa dobre poznáme, je to moja spolužiačka a je z divadelného prostredia, jej CD tiež smrdí divadlom, je tam cítiť, že bola v divadle, že v tom prostredí vyrastala, je to tým napáchnuté, takže mi automaticky napadla. A je to baba, to je výborné, že máme krstnú mamu a nie krstného otca,“ zasmial sa hlavný protagonista večera.

Album, na ktorom fanúšikovia nájdu 12 originálnych skladieb, je podľa Kráľových slov žánrovo veľmi pestrý. „Ide o hudbu k rôznym divadelným predstaveniam, hosťuje nám tam celá dychová sekcia, sláčikové nástroje, tak je to o to ozvláštnenejšie,“ povedal herec v rozhovore pre agentúru SITA. „Základom je divadlo, tým sa naša hudba odlišuje od hudby iných kapiel a spevákov, osobne beriem túto žánrovú pestrosť ako výhodu,“ dodal. Komponovanie hudby považuje 39-ročný rodák z Ihráča za niečo, pri čom si od všetkého oddýchne a čo mu spôsobuje nesmiernu radosť. “Komponovanie vzišlo z mojej lenivosti cvičiť na klavíri podľa nôt a nejako sa mi to zapáčilo,“ prezradil Kráľ, ktorý pred siedmimi rokmi získal divadelné ocenenie Dosky 2007 za najlepšiu scénickú hudbu sezóny k inscenácii Štúrovci.

Talentovaný herec známy aj ako Erik Halada z Búrlivého vína ukončil tento rok štúdium réžie na VŠMU v Bratislave. Diváci a diváčky ho mohli vidieť aj v jednej z hlavných úloh seriálu Dr. Ema.

debata chyba
Viac na túto tému: #herec #krst #debutový album #Milo Kráľ