Na Colours of Ostrava vystúpi Mika aj Swans

Po tohtoročnom nabitom programe začínajú organizátori českého hudobného festivalu Colours of Ostrava ohlasovať mená, ktoré už teraz načrtávajú sľubný ročník v areáli Dolných Vítkovíc.

18.12.2014 14:00
Mika Foto:
Mika vystúpi na festivale Colours of Ostrava po prvý raz.
debata

Návštevníci sa môžu tešiť na britského populárneho speváka Miku a po štyroch rokoch si na festivale opäť zahrajú aj americkí gitaroví experimentáto­ri Swans.

Ostravský festival je povestný svojou žánrovou pestrosťou. Organizátori sa neboja do programu zaradiť hudobníkov, ktorí sa bežne na rovnakých podujatiach nestretávajú. To je aj prípad kombinácie Swans, ktorí sú známi hĺbavými koncertmi, kde zachádzajú za hranice predstáv o gitarových zvukoch, a speváka Miku. Ten má na konte popové hity ako Relax, Take It Easy, ktorý sa v roku 2006 objavoval so železnou pravidelnosťou aj v slovenských rádiách, ale aj Love Today, Happy Ending či Big Girl (You Are Beautiful).

"Obidve novo potvrdené hviezdy hádam nemôžu stáť žánrovo ďalej od seba – Mika a jeho bezstarostný pohodový pop, ktorý strhol k tancu celú našu výpravu na minuloročnom festivale Sziget, a temná hlukovo pohlcujúca gitarová symfónia legendárnych Swans,” uvádza riaditeľka festivalu Zlata Holušová.

Festival Colours of Ostrava sa bude konať už po štvrtýkrát v jedinečnom industriálnom areáli Dolných Vítkovic v termíne od 16. do 19. júla. V súčasnosti medzi potvrdenými menami je aj francúzska electroclashová skupina Black Strobe, dánska melancholická formácia Choir of Young Believers, britská dvojica s odvahou kombinovať surové blues s beatboxom Heymoonshaker či amsterdamská ska-punk skupina Bazzookas.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mika #hudobný festival #Colours of Ostrava #Dolné Vítkovice #Swans