Do Bratislavy sa vráti Nneka

Tridsaťtriročná rodáčka z nigérijského Warri, ktorá v júli 2012 vystúpila v Majestic Music Clube (MMC), sa tentoraz predstaví 15. apríla v Ateliéri Babylon.

21.12.2014 09:00
nneka Foto:
Speváčka Nneka vystúpi opäť v Bratislave.
debata

Na koncerte odznejú aj skladby z jej pripravovanej piatej štúdiovky My Fairy Tales, ktorú vydá v marci. Vstupenky sú k dispozícii na webstránke www.orepole.sk, pričom prvých sto kusov sa predáva po 20 eur, po ich vypredaní sa dostane do predaja 200 lístkov v cene 25 eur, potom až do skončenia predpredaja bude cena 30 eur.

Nneka Lucia Egbuna, ktorej piesne sú v angličtine i igboštine, zaujala už svojím štúdiovým debutom Victim Of Truth (2005). Ten týždenník Sunday Times označil za najviac neprávom prehliadaný album roku 2005 a prirovnal ho k nahrávke The Miseducation Of Lauryn Hill (1998). Nneka za svoju inšpiráciu pokladá interpretov ako Fela Kuti, Bob Marley, Mos Def, Talib Kweli či Lauryn Hill. Jej piesne reflektujú jej minulosť a život v Nigérii i západnej Európe a viaceré z nich sa sústredia na problémy kapitalizmu, chudoby a vojny. Na konte má aj ďalšie tri albumy No Longer At Ease (2008), Concrete Jungle (2010) a Soul Is Heavy (2012). Medzi jej najznámejšie piesne patria single Africans, Heartbeat a Shining Star.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Nneka #hip-hopová speváčka