Zomrel slávny grécky spevák Demis Roussos

Vo veku 68 rokov zomrel cez víkend známy grécky spevák Demis Roussos, patriaci k hviezdam popovej scény 60. a 70. rokov.

26.01.2015 14:20
Demis Roussos Foto: ,
Demis Roussos počas návštevy Bratislavy v roku 2005.
debata (7)

Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie nemocnice v Aténach. Hudobník sa zdržiaval už dlhšiu dobu v súkromnej nemocnici s bližšie nešpecifikovanou chorobou.

Demis Roussos sa narodil v Egypte v roku 1946 a v Aténach vyštudoval hru na trúbku a basu. Zvládol ale aj ďalšie hudobné nástroje – piano, gitaru a tradičný grécky nástroj bouzouki. V rokoch 1963 až 1972 bol členom skupiny Aphrodite's Child, v ktorej vystupoval aj nemenej slávny hudobník a skladateľ Vangelis. Potom sa venoval sólovej kariére s melodickým kantilénovým repertoárom, často s prvkami balkánskeho i iného folklóru.

V 70. rokoch sa presadil v anglosaskej oblasti, okrem iného s hitmi Happy To Be On An Island Sun, Forever And Ever a When Forever Has Gone. Začiatkom 80. rokov bol znateľný jeho posun k viac intelektuálnej rockovej tvorbe.

Roussos sa naživo predstavil aj na Slovensku. V roku 1991 spieval v Slovenskom národnom divadle, o 14 rokov neskôr vystúpil v Športovej hale Pasienky.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Demis Roussos #grécky spevák