Fink na bratislavskom koncerte sľubuje nečakané

Už 10. februára sa predstaví bratislavskému publiku britský spevák Fink s kapelou v rámci svojho aktuálneho Hard Believer Tour.

30.01.2015 14:00
Fink Foto:
Fink s kapelou prídu do Bratislavy v rámci svojho aktuálneho Hard Believer Tour.
debata

Predskakovať hĺbavému hudobníkovi bude mladý talent Douglas Dare. Jeho minuloročný debutový album Whelm vyvolal pozitívne reakcie. Denník The Guardian o debute napísal, že jeho balady chvíľu znejú ako pesničky Eltona Johna a v okamihu sa zmenia na Jamesa Blakea. Skladby sú prevažne klavírneho charakteru, no v kombinácii s elektronickými prvkami znejú osobito, čo by mohlo mať v klubovej atmosfére svoje čaro. Douglas Dare nepríde na Slovensko prvýkrát. Vlani v auguste vystúpil na festivale určenom pre LGBTI komunitu Radio Kiki.

Skladateľ a klavirista Douglas Dare bude pokojným úvodom pred koncertom Finka. Britský hudobník príde na Slovensko so svojou trojčlennou kapelou, pričom ich na turné sprevádza aj gitarista Chris Nicholls. „Niektoré skladby z nového albumu je nemožné zahrať iba s triom a nechceli sme, aby sme, ja alebo bubeník Timmy, museli stráviť celú šou tancujúc medzi laptopom a gitarovými pedálmi či bicími. Takže Chris prinesie riffy a podklady a navyše aj príjemný pohľad pre dámy v publiku,“ povedal s úsmevom organizátorom Fink, ktorý verí, že aj vďaka svetelnému predstaveniu odohrajú koncert, ktorý uspokojí fanúšikov a zároveň ich prekvapí nečakanými momentmi.

V rámci Hard Believer Tour odohral Fink koncerty v USA, vo Francúzsku, v Nemecku či Nórsku, hudobník však tvrdí, že každá noc je iná a prináša nové výzvy. Deväťdesiatminútový koncert by mal odrážať atmosféru aktuálnej nahrávky Hard Believer. „Atmosféra našej novej nahrávky je veľmi hlboká, silnejšia, "širokouhlejšia“. Nosíme so sebou aj špeciálnu inštaláciu vytvorenú zo svetelných veží, ktorá vytvára podobnú intímnu atmosféru kdekoľvek prídeme hrať. Chceme, aby sme si boli s publikom a hudbou tak blízko, ako sa len dá,“ dodáva Fink.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Fink