Víťazom Coca-Cola Popstar je Bystrík

Víťazom piateho ročníka autorskej súťaže mladých hudobníkov Coca-Cola PopStar sa vo štvrtok stal 23-ročný spevák s originálnym menom Bystrík. Výhrou v súťaži, z ktorej v predchádzajúcich ročníkoch vyšli víťazne napríklad speváčka Misha či Zuzana Smatanová, dostal možnosť nahrať vlastný album.

17.06.2005 02:30
debata

S jeho prípravou pravdepodobne nebude mať ani veľký problém. „Mám pripravených okolo tridsať vecí a z nich sa bude vyberať. Sám sa nechám prekvapiť,“ povedal sympatický kučeravý spevák. Všetky skladby sú pritom až na jednu výnimku slovenské a väčšinou sa autorsky na nich podieľal sám Bystrík.

„Jednu som napísal s bratom a jednu mi urobil kamarát,“ dodal. Keby sa ho vraj niekto pred troma rokmi opýtal, či bude spevák, tak by povedal, že nie. Jeho rodinka je totiž skôr na šport a on len nejako vybočil z radu. A zdá sa, že celkom úspešne. Svoje meno sa Bystrík ani v budúcnosti meniť nechystá. „Som na neho hrdý. Dal mi ho môj otecko, ktorý už bohužiaľ nežije,“ vraví.

Vo finále Coca-Cola PopStar sa tohto roku stretla čisto mužská, štvorčlenná zostava súťažiacich. Okrem Bystríka sa o titul víťaza uchádzali aj interpreti Addam, Miro Di Nero a skupina Raindown. Práve tá bola favoritom konečného víťaza. „Mal som svojho favorita a to bola práve skupina Raindown. Vôbec som netušil, že to vyhrám ja,“ povedal s úsmevom Bystrík, ktorý okamžite po zverejnení výsledkov zožal ovácie publika.

Počas dnešného finálového večera v bratislavskom klube Babylon sa udeľovali aj ďalšie ceny. Titul Coca-Cola InternetStar získala formácia Hrdza, ktorá sa síce zo semifinále ďalej neprebojovala, no zaujala návštevníkov internetu. Cenu novinárskej poroty – Coca-Cola MediaStar si odniesol finalista Addam.

debata chyba