V Bratislave vystúpi frontman Frankie Goes To Hollywood

Britský spevák a skladateľ Holly Johnson vystúpi 27. augusta v bratislavskej Starej tržnici.

26.02.2015 12:30
Holly Johnson, spevák Foto:
Holly Johnson vystúpi v auguste v Bratislave.
debata

Frontman už nefungujúcej kapely Frankie Goes To Hollywood predstaví nielen sólovú tvorbu, ale aj najznámejšie skladby spomínanej popovej formácie, akými sú napríklad Relax či The Power Of Love. Pripravovaný koncert bude zároveň oslavou 30. výročia od vydania debutového albumu kapely Welcome to the Pleasuredome (1984).

„Zaznejú hity Frankie Goes To Hollywood a moje skladby Love Train a Americanos. Dúfam, že predstavím niečo z mojich sólových albumov, ktoré som nahral. Nebudem však bombardovať ľudí s celým novým albumom Europa,“ prezradil Johnson, ktorý vystupuje ako sólista od rozpadu formácie v roku 1987. „Som naozaj nadšený, že môžem hrať skladby z celej svojej kariéry. Je mi cťou, že môžem vystupovať aj s novou tvorbou ako sólový umelec v 21. storočí. Od roku 2011 som každé leto hral na festivaloch vo Veľkej Británii a uvedomil som si, aké príjemné je spievať piesne, ktoré som napísal," uviedol spevák a skladateľ. Vstupenky na podujatie sú dostupné v sieti Predpredaj.sk za cenu 49 eur.

Frankie Goes to Hollywood zaznamenali výrazný úspech v polovici 80. rokov 20. storočia. Okrem spomínaného speváka Hollyho Johnsona formáciu tvorili Paul Rutherford (spev a klávesy), Peter Gill (bicie, perkusie), Mark O'Toole (basgitara) a Brian Nash (gitara). Kapela vydala albumy Welcome to the Pleasuredome (1984) a Liverpool (1986). Na konte majú aj množstvo kompilácií. V roku 1985 získali BRIT Award ako najlepší nováčik. Po rozpade sa časť členov formácie pokúsila v roku 2004 o comeback, ten sa však nevydaril. Holly Johnson ako sólový interpret vydal nahrávky Blast (1989), Hollelujah (1989), Dreams That Money Can't Buy (1991), Soulstream (1999) a Europa (2014).

debata chyba
Viac na túto tému: #Frankie Goes To Hollywood #Holly Johnson #bratislavský koncert