Ringa Starra uvedie do Rock'n'rollovej siene slávy Paul McCartney

Anglického hudobníka Ringa Starra uvedie do Rock'n'rollovej siene slávy Paul McCartney, s ktorým v rokoch 1962 až 1970 pôsobil v kapele The Beatles. Slávnostné uvedenie sa uskutoční 18. apríla v Clevelande, pričom 74-ročný Starr dostane Cenu za hudobnú výnimočnosť.

19.03.2015 12:00
Paul McCartney a Ringo Starr Foto: ,
Hudobné legendy a bývalí členovia The Beatles Paul McCartney a Ringo Starr.
debata

Členmi siene sa stanú aj Green Day, Lou Reed, Joan Jett & The Blackhearts, Stevie Ray Vaughan & Double Trouble, Bill Withers, The Paul Butterfield Blues Band a formácii The „5“ Royales udelia Early Influence Award.

Zástupcovia siene okrem McCartneyho zverejnili aj mená ďalších osobností, ktoré uvedú ostatných interpretov. Stevie Wonder uvedie Billa Withersa, Patti Smith už zosnulého Loua Reeda, členovia kapely Fall Out Boy skupinu Green Day, John Mayer uvedie Stevieho Raya Vaughana, Peter Wolf zas The Paul Butterfield Blues Band a Steve Cropper vokálnu formáciu The „5“ Royales. Okrem toho oznámili aj interpretov, ktorí vystúpia počas ceremoniálu. Budú to Beck, Dave Grohl, Joe Walsh, Tom Morello, John Legend a Jimmie Vaughan.

Všetci spomínaní hudobníci, ktorých uvedú do Rock'n'rollovej siene slávy, vydali debutovú nahrávku minimálne pred 25 rokmi, čím splnili jedno z hlavných nominačných kritérií. Green Day debutovali v roku 1989 EP nahrávkou 1,000 Hours, čiže sa do Rock'n'rollovej siene slávy dostanú hneď v prvý rok po splnení tejto podmienky. Zosnulého Loua Reeda uviedli do siene už v roku 1996 ako člena kapely The Velvet Underground, teraz mu túto poctu udelia posmrtne za jeho sólovú tvorbu. Ringo Starr je v sieni už od roku 1988, keď ho tam uviedli ako člena The Beatles. Ostatní traja členovia tejto kapely sa odvtedy stali členmi siene aj ako sóloví interpreti. O tom, koho uvedú do Rock'n'rollovej siene slávy, rozhoduje viac ako 700 interpretov, historikov a ľudí z hudobného priemyslu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paul McCartney #The Beatles #Ringo Starr #Rock'n'rollová sien slávy