Buty v Bratislave: Na koncert sa pripravovali aj s hosťom

Česká formácia vystúpi 16. apríla v Ateliéri Babylon, hosťom večera bude Mário Bihári.

13.04.2015 09:24
Buty Foto:
Skupina Buty.
debata

Česká kapela Buty, ktorá vystúpi vo štvrtok 16. apríla v bratislavskom Ateliéri Babylon, sa na špeciálny trojhodinový koncert pripravovala spoločne s nevidomým rómskym umelcom Máriom Bihárim. Ten bude špeciálnym hosťom akcie s názvom The Best Of Buty.

„Na koncert v Bratislave sme sa naozaj riadne pripravovali a na niekoľko etáp. Prvá etapa je fakt dlhá. Budúci rok to bude už poctivých 30 rokov. Ale teraz vážne, s Máriom Bihárim sme mali niekoľko skúšok a jeden koncert v Prahe. Dohodli sme sa aj na skúšku v Bratislave. Máme s ním pripravených asi desať vecí, mimo iných skladby Kočka, Továrna, Tady máš, Pes, Maso, Do Ruska či Tata,“ prezradil bubeník a manažér skupiny Richard Kroczek. "So Slovákmi máme určite veľa skvelých vzájomných zážitkov. Na jeden si pamätám veľmi dobre, pretože sa stal nedávno v Prahe. Navzájom sme si hovorili vtipy o Slovákoch a Čechoch, do toho popíjali bratsky pivečko a hrali až do rána. Na koncert v Bratislave sa veľmi tešíme, bude sa tiež vysielať v priamom prenose cez Clubstreamer,“ dodal Kroczek.

Kapela Buty vznikla v roku 1986 z formácií U238 a B komplex. Jej zostavu tvoria okrem spomínaného Kroczeka aj Radek Pastrňák (gitara a spev), Petr Vavřík (basgitara), Milan Nytra (klávesy) a Milan Straka (dychové nástroje). Na konte majú albumy Pískej si, pískej (1992), Ppoommaalluu (1994), Dřevo (1995), Rastakayakwanna (1997), Kapradí (1999), Normale (2001), Votom (2006) a Duperele (2012).

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Buty #Mário Bihári