Stephen Hawking hosťuje v novej verzii skladby od Monty Python

K prerobenej piesni s názvom Galaxy Song vznikol aj videoklip.

16.04.2015 16:00
Stephen Hawking Foto: ,
Vedec Stephen Hawking s bývalou manželkou Jane Wilde a dcérou Lucy Hawking.
debata

Britský teoretický fyzik Stephen Hawking hosťuje v novej verzii skladby Galaxy Song už nefungujúceho britského komediálneho zoskupenia Monty Python.

Pôvodná verzia piesne sa objavila vo filme Monty Python: Zmysel života (1983) a spieval ju člen zoskupenia Eric Idle, ktorý v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone v minulosti prezradil, že rodák z anglického Oxfordu je dlhoročným priateľom formácie.

K novinke vznikol aj videoklip. V ňom, okrem iného, 73-ročný Hawking, ktorý je pripútaný k vozíčku, zrazí anglického fyzika Briana Coxa a následne „vyletí“ do vesmíru. V súvislosti so spoluprácou vytvorili aj webstránku galaxysongaste­roids.montypyt­hon.com, ktorá obsahuje aj videohru s názvom Asteroids.

Zoskupenie Monty Python tvorili okrem spomínaného člena aj Michael Palin, John Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones a Graham Chapman, ktorý však zomrel v roku 1989. Preslávili sa vďaka šou Lietajúci cirkus Montyho Pythona (1969 – 1974). Na konte majú tiež snímky ako A teraz o niečom úplne inom (1971) či Monty Python a Svätý Grál (1975). Žijúci členovia spolu vlani absolvovali niekoľko vystúpení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Monty Python #Stephen Hawking #Galaxy Song