Nneka priniesla slnko do Ateliéru Babylon

Nigérijské slnko zalialo v stredu večer priestory bratislavského Ateliéru Babylon, kde sa predstavila nemecko-nigérijská speváčka Nneka so svojou kapelou. Hodinu a pol trvajúci koncert v znamení soulu, reggae so známkami hip-hopu s neobyčajným vokálom Nneky, ktorá pôsobila na publikum ako magnet, sa postaral o hudobný zážitok v strede týždňa.

16.04.2015 17:21
Nneka Foto:
Po troch rokoch vystúpila Nneka opäť na Slovensku.
debata

Akoby prišla len tak náhodou sa na pódiu krátko po dvadsiatej prvej hodine objavila očarujúca Nneka, zahalená v šatke. Osobné texty často komentujúce aktuálny stav spoločnosti so silným odkazom, pesničky plné emócií predviedla speváčka s hudobníkmi tak hodnoverne, že jej slová dokázali v jednej chvíli ťažiť aj tešiť, no v každom prípade z jej vystúpenia sálala obrovská energia.

Nneka je výnimočná svojou tvorivou slobodou, ktorú cítiť aj v jej speve. Jej hlas bol ďalším nástrojom na pódiu. Prechádzala repovými pasážami v nízkych polohách, ale ukázala aj silu svojho hlasu. Popritom sa hrala so slovami, s melódiami a nedovolila divákom, aby unikli jej čaru nie preto, že to tak chcela, jednoducho sa to stalo. Výraznú podporu však mala aj v kapele, kde mal každý svoje miesto, úlohu a spolu tvorili harmonický celok, do ktorého sa dalo ľahko zamilovať.

Každá skladba akoby bola kúskom nej a aj napriek niektorým pomalším a tichším skladbám si získala publikum celkom prirodzene a bez cirkusu. Počas koncertu odspievala svoje najväčšie hity ako Where Do I Go, Do you Love Me Now, My Homme či Shining Star z albumu Soul Is Heavy. Ale fanúšikovia sa dočkali aj hitu Heartbeat, ktorý vyšiel aj v remixe v drumandbassovej verzii od Chase & Status. Práve v skladbe Heartbeat dostalo priestor publikum. Nneka ho nechala odspievať jednoduché časti refrénu. V sále panovala uvoľnená a ľahko tanečná atmosféra. Podporili ju aj prídavky z Nnekinho nového albumu My Fairy Tales, ktorý vydala začiatkom marca, skladby My Love, My Love či melodická Pray For You.

Charizmatická Nneka svojím druhým koncertom na Slovensku v pokojnom tempe naplnila očakávania. Vďaka svojej osobitej hudbe, prirodzenému prejavu je to hudobníčka, ktorej koncerty si netreba nechať ujsť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Ateliér Babylon #Nneka #Heartbeat #My Fairy Tales