Robbie Williams prekvapil ľudskosťou aj duetom s otcom

Po prvýkrát na Slovensku sa v sobotu 18. apríla predstavil v bratislavskej Slovnaft Arene britský spevák Robbie Williams so svojím Let Me Entertain You Tour. Energický koncert plný popových hitov, zmyselných pohľadov, choreografií ozvláštnili rokenrolové a swingové skladby. Najväčším prekvapením bolo, keď sa na pódiu objavil spevákov otec a odspievali spolu pesničku Better Man.

18.04.2015 23:15 , aktualizované: 19.04.2015 02:02
Robbie Williams v Bratislave. Foto: ,
Robbie Williams v Bratislave.
debata (2)

Veľkolepý úvod, horší spev

Krátko po dvadsiatej hodine sa Robbie Williams prihovoril publiku prostredníctvom tajuplných odkazov napísaných na veľkoplošnej obrazovke. Na pódiu sa objavil v sprievode titulnej skladby k turné Let Me Entertain You a bolo jasné, že sa začína popový žúr v znamení hitov Robbieho Williamsa. Spevák s čertovskými rohmi na hlave bol od prvej chvíle odhodlaný podmaniť si publikum, čo mu však napokon chvílu predsa len trvalo. Spočiatku trochu strnulé publikum roztancovala však hneď druhá skladba Rock DJ a zábava v Slovnaft Aréne začínala naberať na obrátkach, čo sa však nedalo povedať o Robbieho speve.

Zo začiatku Williams nepredviedol práve najlepší spevácky výkon a dokonca hity ako Tripping či Bodies sa ťažko identifikovali. Skúsený spevák však použil zlaté pravidlo popu – keď ti nejde spev, potras zadkom a Slováci to ocenili. U divákov sa mohli objaviť obavy, akým smerom sa bude koncert uberať. Vtedy sa Williams odel do fraku s bielymi rukavičkami a v sprievode predskokaniek – švédskeho tria Baskery, odspieval už v dobrej forme The Road to Mandalay, kde mu s refrénom pomohlo aj publikum, ktoré označil za najlepšie na svete.

Nečakaný hosť

Swingový repertoár spevák oprášil zo svojho minuloročného turné Swings Both Ways Live. Bolo zreteľné, že si svoju úlohu swingového džentlmena užíva, či už ako súčasť päťčlennej a capella skupiny alebo ako rokenrolový milovník, ktorý venoval hit The Isley Brothers Shout krásnym slovenským ženám.

Jedným z vrcholov večera bolo, keď Williams vymenil biele rukavičky za gitaru. Na pódiu bol len on a druhý gitarista a rozhovoril sa o svojich deťoch. Zrazu mali možnosť fanúšikovia vidieť Robbieho Williamsa ako milujúceho otca, ktorý priznal, že mu rodina veľmi chýba. Odspieval dve pesničky, ktoré pre ne napísal a potom prišlo prekvapenie. Spevák privítal na pódiu svojho otca a predviedli duet v podobe pesničky Better Man, čo bola tá správna chvíľa na prvé zimomriavky.

Robbie Williams v Bratislave.
Robbie Williams v Bratislave.
+13Robbie Williams v Bratislave.

Záver bez závahania

Počas koncertu sa spevák viackrát zatúlal do repertoáru iných interpretov ako Lorde, U2, ale zaznel aj hit Freedom od Georgea Michaela, ktorý odspievalo spolu s ním aj publikum, evidentne sa dobre zabávajúce. Rodinnú idylu narušila We Will Rock You v kombinácií s pesničkou I Love Rock ‚n‘ Roll, známou vďaka verzii od Joan Jett či Britney Spears. Robbie Williams ich spieval v škótskom kilte.

Na bratislavský koncert Robbieho Williamsa určite nezabudne krásna Slovenka Michaela, ktorú si náhodne vybral z davu. A hoci Michaela nerozumela dobre po anglicky, Williams sa zachoval ako pravý džentlmen. Trochu zahanbenú Michaelu objal a zobral do imaginárnej postele, kde si mohla užiť po jeho boku pesničku Candy. Potom nasledovali kúsky ako Feel, Millennium a Kids, kde speváčku Kylie Minogue nahradili úžasné vokalistky a koncert dospel do finále. No záveru koncertu, ktorý bol oslavou 20-ročnej sólovej kariéry Robbieho Williamsa, ešte niečo chýbalo – jeho najväčší hit.

Možno to bol len ťah na istotu alebo presvedčenie hrdého Brita, keď Williams začal spievať skladbu Bohemian Rhapsody, v pozadí s pôvodným videoklipom skupiny Queen. V každom prípade mu to vyšlo. Opäť sa dostavili zimomriavky a aj prvé standing ovation. Poslednou bodkou bola pesnička Angels, nechýbal na obrazovke ohňostroj a publikum odmenilo speváka potleskom postojačky. Všetko išlo v podstate podľa scenára, až na záver, keď spevák zostal sám na pódiu. Opäť začal spievať refrén pesničky Angels a zrazu sa stratil z pódia.

Po koncerte odkázal slovenskému publiku prostredníctvom sociálnej siete. „Bratislava: boli ste také dobré publikum, pred akým som kedy hral vo svojej kariére. Ďakujem vám za tento večer, nezabudnem.“

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Robbie Williams #Slovnaft aréna #prvýkrát na Slovensku #Len Me Entertain You Tour