Na albume Alicea Coopera hosťujú Paul McCartney či Dave Grohl

Americký spevák Alice Cooper prezradil, že na jeho pripravovanom novom albume hosťuje niekoľko známych interpretov. Patria medzi nich Paul McCartney, Dave Grohl, Brian Johnson či syn Ringa Starra Zak Starkey.

21.04.2015 16:32
Alice Cooper Foto: ,
Spevák Alice Cooper.
debata

Hudobník uviedol, že všetkých spomínaných budú môcť fanúšikovia a fanúšičky počuť „tam, kde by to nečakali“. „Album je hotový. Je zmixovaný a pripravený na vydanie. Veľmi, veľmi sa z neho teším,“ dodal.

Novinka by sa mala dostať na trh tento rok a ponúkne coververzie skladieb rôznych interpretov. Album vyjde ako pocta takzvaným Hollywood Vampires, medzi ktorých patrili okrem Coopera aj John Lennon, Jim Morrison, Jimi Hendrix, Keith Moon, Harry Nilsson alebo Marc Bolan. Išlo o skupinku muzikantov, ktorí sa spolu v 70. rokoch minulého storočia zabávali v kluboch. Štúdiovka bude obsahovať aj skladbu All My Dead Drunk Friends, ktorú 67-ročný rodák z Detroitu v Michigane napísal spolu s hercom Johnnym Deppom a producentom Bobom Ezrinom.

Cooper prezradil novinky o albume pre americký týždenník Billboard počas rozhovoru pred VIP šou, ktorá sa konala v Detroite v rámci otvorenia obchodu návrhára Johna Varvatosa. Hudobník počas večera zahral skladby ako Foxy Lady od Jimiho Hendrixa, Break On Through (To the Other Side) od The Doors, My Generation od The Who či Brown Sugar od The Rolling Stones. Či sa budú tieto hity nachádzať na novinke, však nepotvrdil. „To teraz naozaj nemôžem povedať, ale ak sa nad tým zamyslíte, kto patril medzi Hollywood Vampires?,“ vyjadril sa a vymenoval už spomínaných členov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paul McCartney #Dave Grohl #Alice Cooper #Hollywood Vampires #Brian Johnson #Zak Starkey