Daniel Hevier má s kapelou pre deti veľké plány

Do projektu sa zapojilo i viacero známych hudobníkov a hercov.

28.04.2015 16:00
Daniel Hevier Foto: ,
Spisovateľ Daniel Hevier.
debata

Slovenský spisovateľ a textár Daniel Hevier venuje v súčasnosti najviac času kapele pre deti Hevi Dubi Komiks Band, ktorú založil spoločne so skladateľom Rastislavom Dubovským. „Budeme hrať piesne pre deti a pre rodiny. Do projektu sme zahrnuli zaujímavých ľudí. Spieva s nami napríklad Petra Humeňanská a ďalší profesionálni hudobníci a herci,“ povedal 59-ročný Bratislavčan.

S Dubovským podľa vlastných slov chystajú hotovú zábavnú šou. "Naše vystúpenia by mali byť takou šou spojenou trošku aj s cirkusom a klaunovaním. Chceli by sme, aby sa zabávali aj malé deti, aj veľké deti aj puberťáci a ich rodičia, všetky vekové kategórie,“ priblížil Hevier. "Chystáme k piesňam aj klipy, špeciálnu módu a ďalšie veci. Veľmi sa na to teším, to ma teraz najviac pohlcuje,“ priznal.

Obľúbený autor momentálne textuje tiež pesničky pre muzikál o Fride Kahlo, ktorého premiéru tvorcovia chystajú v bratislavskom Teatro Wüstenrot na jeseň tohto roka. "Je to silná téma, budú tam hrať skvelí ľudia, dokonca takí, ktorých by v divadle človek nikdy nečakal,“ povedal tajnostkársky. „Zahrá si tam jeden veľmi známy moderátor, ktorého majú ľudia zafixovaného ako takého pohotového glosátora, ktorý všetko vie hneď vtipne a ironicky okomentovať, tomu teraz píšem rolu na telo,“ prezradil Hevier.

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Hevier #Rastislav Dubovský #Hevi Dubi Komiks Band