V Bratislave zaznie The Beatles v podaní Ala Di Meolu

Jeden z najvýznamnejších gitaristov sveta, multiinštrumentalista Al Di Meola sa vracia na Slovensko. Člen známej superskupiny Return To Forever sa predstaví bratislavskému publiku už 9. júna v Starej tržnici. S hudobným projektom Al Di Meola Beatles & More vystúpi v rámci cyklu Výnimočné koncerty.

05.06.2015 07:01
<AF>Al Di Meola zahrá hity skupiny The Beatles. Foto:
Al Di Meola zahrá hity skupiny The Beatles.
debata

Počas koncertu zaznie 14 reinterpretácií známych skladieb nesmrteľnej kapely The Beatles v špeciálne prepracovaných aranžmánoch upravených pre akustickú gitaru. Skladby obohatené o flamencový nádych môžu fanúšikovia poznať z albumu All Your Life. Hudobník ho nahral pred dvomi rokmi priamo v londýnskych štúdiách Abbey Road.

The Beatles sú dôvodom, prečo začal Al Di Meola s hrou na gitare. „Ich hudba bola silným katalyzátorom mojej túžby učiť sa hrať. Takže aj ich vplyv na mňa je veľmi silný. Svoj život som začal s láskou k The Beatles a nikdy som ich neprestal milovať, podobne ako mnoho iných gitaristov mojej generácie. Cestou sme všetci nasledovali rôznu hudbu, fusion, džez alebo iné. Chceli sme sa zlepšovať. Ale keď sa vrátite k hudbe The Beatles zistíte, že stále funguje. Všetko z toho!“

Počas takmer 40-ročnej hudobnej kariéry nahral Al Di Meola viac ako 20 albumov a spolupracoval s legendami svetovej hudby Chickom Coreom, Stanleym Clarkeom, Lennym Whiteom, Carlosom Santanom, Frankom Zappom, Philom Collinsom, Pacom De Luciom a mnohými ďalšími. Al Di Meola doteraz predal vyše 6 miliónov albumov po celom svete, získal cenu Grammy a v roku 1981 bol slávnostne zaradený do siene slávy Guitar Player's Gallery Of Greats.

„V mojej hudbe sa snúbi minulosť s prítomnosťou, technické majstrovstvo s hlbokými pocitmi a emóciami. A na to som hrdý.“ priznáva hudobník. Al Di Meola príde s komorným zoskupením. Druhej gitary sa zhostí Peo Alfonsi a za bicie a perkusie zasadne Peter Kaszas. Lístky sú dostupné v sieti Ticketportal a v predajni Dr. Horák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Beatles #Stará tržnica #Výnimočné koncerty #Return To Forever #Beatles & More