Limp Bizkit nechali publikum zošalieť, ale bez prídavku

Zvýšená koncentrácia ľudí prevažne v červených šiltovkách pred bratislavskou Aegon arénou bola jasnou indíciou vystúpenia americkej nu metalovej formácie Limp Bizkit. Prišli ako veľká voda. Prehnali sa koncertom s obrovskou energiou a nasadením a zrazu boli preč.

10.06.2015 17:36
Limp Bizkit  Fred Durst Foto: ,
Limp Bizkit vystúpili po druhýkrát na Slovensku.
debata

Fred Durst hrdinom

Pred očakávaným vystúpením Limp Bizkit časť publika zahrievala skupina Rust2Dust s raperom Zverinom. Sála sa začínala zapĺňať až tesne pred 20. h, keď sa mal začať koncert Limp Bizkit. Po asi 20-minútovom čakaní prichádzajú americkí kovboji v sprievode westernovej hudby – gitarista Wes Borland v typickej maske na tvári, bizarne odetý len v kabáte a v kovbojských čižmách, basgitarista Sam Rivers, bubeník John Otto, koncertný člen kapely dj Franko Carino a spevák Fred Durst, ktorý sa zvítal s fanúšikmi so slovami: „Ahoj, Slovakia.“

Svoju mimoriadne hlasnú šou štartujú skladbou 9 Teen 90 Nine z druhej štúdiovky Significant Other (1999), pokračujú s Bring It Back z posledného albumu Gold Cobra (2011) a po Fredových otázkach, opäť v slovenčine, „Ako sa máte? Žijeme?“ a následnej pesničke Full Nelson sa v publiku strháva šialenstvo. Fanúšikovia si vyzliekali tričká, skákali, strkali sa, tancovali a oddávali sa známym skladbám, s čím bol Fred Durst evidentne spokojný.

Práve frontman skupiny bol hrdinom večera. Mohol urobiť čokoľvek a ľudia ho milovali. Počas celého koncertu pôsobil úplne uvoľnene – usmieval sa, zabával, striekal vodu na ľudí, pracoval s publikom a aj náročné refrény odspieval bez zaváhania a s ľahkosťou. Pre fanúšikov v predných radoch zostane najsilnejším momentom skladba Eat You Alive, keď Durst zišiel z pódia, ochotne podával nadšeným fanúšikom ruky a bolo cítiť, že v Aegon aréne prebieha pôsobivá výmena energií.

Neľútostné načasovanie

Keď prišiel jeden z najväčších hitov My Way v publiku sa opäť rozpútalo peklo. Vzduchom lietali tričká, na rukách davu sa nieslo aj pár fanúšikov a chvíľami to vyzeralo celkom nebezpečne. Nasledovali hity My Generation, Golden Cobra aj očakávaná Rollin'. K úplnej eufórii dopomohla Take A Look Around. Fred Durst inicioval skupinový výskok z drepu. Roztancovaný dav pôsobil ako veľká metajúca sa masa tiel.

Americká nu metalová skupina Limp Bizkit počas...
Americká nu metalová skupina Limp Bizkit počas...
+5Americká nu metalová skupina Limp Bizkit počas...

Atmosféra v Aegon aréne bola úžasná a nikto nepredpokladal, že koncert zavŕšia Bee Gees a ich pesnička Stay Alive, ktorá nasledovala hneď po Take A Look Around. Fanúšikovia zostali po odchode kapely z pódia v dobrej nálade a v domnení, že sa po viac ako hodinovom koncerte dočkajú ešte prídavku, čo sa však nestalo. Možno sa pod skorý záver podpísal aj fakt, že kapela rovno po skončení koncertu odchádzala do Talianska, ktoré bolo ďalšou zastávkou na ich aktuálnom turné, no organizátori vravia, že kapela u nás odohrala druhý najväčší počet pesničiek na aktuálnej šnúre.

Po koncerte sa vzniesla vlna kritiky na hlavy organizátorov spojená s organizačnými zmenami v sále. Pár minút pred začiatkom koncertu kapela oznámila organizátorom, že chcú, aby bol priestor pod pódiom úplne zaplnený. Pod hrozbou, že nevystúpia vôbec, boli organizátori nútení doplniť priestor, kde boli drahšie vstupenky, ľuďmi zo sektoru státie.

Napriek týmto zmenám aj faktu, že koncert nepriniesol sľubované novinky z ich pripravovaného albumu, Limp Bizkit v Bratislave ukázali silu svojho repertoáru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Limp Bizkit #koncert v Bratislave #Aegon Aréna NTC #Fred Durst