Legenda pokračuje a Bratislava bola pri tom

Jednoduchá biela scéna plná pestrofarebných kvetov hrala kombináciami farieb aj vďaka svetlám, pripomínala pohrebnú obradnú miestnosť. To, čo sa na pódiu odohrávalo počas poldruhahodinového koncertu, však rozhodne žiaden smútok nevyvolávalo. Faith No More sú pri chuti. Svoju hudbu aj koncerty robia preto, že ich to jednoducho baví, a to je silná zbraň, ktorá v harmónii s hudobným talentom publikum dostala aj v Bratislave.

11.06.2015 18:38
Faith no more Foto: ,
Faith No More vystúpili v Bratislave.
debata

Na nostalgiu zabudnite

Dlhých 22 rokov čakali fanúšikovia, kým sa rockeri zo San Francisca objavili opäť na Slovensku. Fanúšikov netrápili už ďalším čakaním a stredajší koncert v Aegon aréne sa začal načas. Ak mal niekto pred koncertom obavy, napriek tomu, že sa o koncertnej šnúre Faith No More šíria pozitívne chýry, či má kapela ešte aj po rokoch rovnakú energiu ako kedysi, spevák Mike Patton a spol. ich z nich vyliečili hneď prvou skladbou – ohlasujúcim singlom z nového albumu Sol Invictus – Motherfucker. A ako bola pri svojom uvedení lákavou návnadou na nový album, tak bola na bratislavskom koncerte potvrdením, že v prípade Faith No More sa je stále na čo tešiť.

Nostalgia sa nekonala a päťdesiatnici sa na pódiu rozhodne nešetrili. Faith No More boli ozajstní s povestným zmyslom pre humor a inštrumentálne suverénni. Pozornosť na seba svojím obdivuhodným výkonom strhával najmä bubeník Mike Bordin. Členovia kapely pôsobili, že si to spolu užívajú a Mike Patton ukázal silu a farbu svojho hlasu. Prechádzal od úplne nízkych polôh (Black Friday), cez rapové pasáže (Epic), atakujúci rev (Separation Anxiety) až po melodické refrény (Evidence), a keď prenechal v závere Midlife Crisis spev na publikum, spojilo sa v mocný jednotný hlas verných fanúšikov.

Faith No More v Bratislave

Americká skupina Faith No More vystúpila po druhýraz v Bratislave.

Fotogaléria
Faith No More vystúpili v Bratislave.
Faith No More vystúpili v Bratislave.
+7Faith No More vystúpili v Bratislave.

Náhla zmena programu

Na pódiu panovala dobrá až nákazlivá nálada. Spočiatku menej výrečný Patton sa neskôr rozhovoril a svoju pozornosť upriamil na VIP sektor. Požiadal publikum, aby sa otočilo chrbtom k pódiu, takže priamo hľadeli na VIP balkón, a utrúsil pár poznámok zamierených na hlavy „vyvolených“. Bol to malý úlet Mika Pattona, ktorý to celé bral, rovnako ako ľudia v sále, s úsmevom, hoci s iróniou v hlase.

Počas koncertu odohrali staršie kúsky, ešte z osemdesiatych rokov zaznela Chinese Arithmetic, ale aj Everything's Ruined a Last Cup Of Sorrow, ktoré dopĺňali pesničky z nového albumu ako Black Friday, Matador, Separation Anxiety alebo singel Superhero. Faith No More sú kapelou, ktorá by si mohla dovoliť bez výčitiek nezahrať svoj najznámejší hit, cover skupiny Commodores – Easy, ale v Bratislave táto skladba v ružovom svetelnom opare na radosť publika zaznela.

Výrazné zmeny v programe sa odohrali pri prídavkoch, keď skupina nešla podľa plánu. Namiesto pôvodného štvorpesničkového prídavku sa na nástojčivú žiadosť publika najprv vrátila na pódium so skladbami Ashes to Ashes, Sol Invictus a s clivými coverom Burta Bacharacha This Guy's in Love with You. Ani to však nestačilo a Faith No More sa vrátili po druhý raz s From The Dead z novej nahrávky a hodnoverný rockový záver koncertu priniesla Introduce Yourself.

Po koncerte sa medzi ľuďmi rozbehla diskusia o zlom zvuku v Aegon aréne. Niektorí odchádzali síce s pískaním v ušiach, no celkom určite plní dojmov. Faith No More boli v Bratislave absolútne presvedčiví a páchli človečinou. Počuli ste už Sol Invictus?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Faith No More #Mike Patton #koncert v Bratislave #Sol Invictus #Aegon Aréna NTC