Jana Kirschner spojí sily so Simou Martausovou

Ešte predtým, ako sa Jana Kirschner vydá na jeseň na turné, na ktorom naživo predstaví svoj album Moruša Čierna, vystúpi 1. augusta v amfiteátri v Senci na spoločnom koncerte so Simou Martausovou.

19.07.2015 12:00
Jana Kirschner Foto:
Speváčka Jane Kirschner.
debata

"Teším sa, že budem v lete na pár dní na Slovensku. Som rada v lete doma, nedá sa to porovnať so žiadnou krajinou na svete a vždy sa na návštevu domov veľmi teším,“ hovorí Jana Kirschner, ktorá striedavo žije na Slovensku a vo Veľkej Británii.

Jej senecký koncert nebude v prvom rade patriť novým projektom, ale najmä hitom a starším pesničkám. "Na koncerte zahráme všetky najväčšie hity. Pesničky, ktoré sa nehrali už niekoľko rokov a ktoré si práve na tomto koncerte môžu vypočuť fanúšikovia nielen posledných, ale aj starších albumov. Je to pomerne výnimočný koncert, pretože zaznejú aj veci z albumov V cudzom meste, Pelikán, Veci, čo sa dejú, Shine či piesne od Petra Hapku a Michala Horáčka,“ prezrádza Jana Kirschner.

Slovenská speváčka Sima Martausová. Foto: SITA, Ľudovít Vaniher
Sima Martausová Slovenská speváčka Sima Martausová.

Tvorbu Simy Martausovej, ktorá sa na scéne zjavila pred niekoľkými rokmi, stihla si však už získať nielen fanúšikov, ale aj odporcov, vníma pozitívne. „Sima priniesla a obnovila opäť niečo, čo na Slovensku chýbalo, a to je pesničkárstvo. Píše si svoje texty aj hudbu a práve to jej dodáva uveriteľnosť a pravdivosť. Mnohí si myslia a označujú jej tvorbu za detskú alebo naivnú, no ja si myslím, že ona píše tak, ako to cíti a aká v skutočnosti je. V tom je jej najväčšia sila. Navyše hrá s mojou kapelou a ľuďmi, s ktorými ja hrám od roku 1997, takže je sa rozhodne na čo tešiť,“ hovorí Jana Kirschner.

Dodáva, že na koncerte sa nepredstavia s väčšou zostavou hudobníkov. "Okrem klasickej kapely s nami vystúpia Marcel Comendant na cimbal a Braňo Dugovič na klarinet, takže predstavíme aj piesne z albumu Moruša a Krajina Rovina. Bude to pestré, krásne, ženské a budeme sa snažiť priniesť nezabudnuteľný letný koncert,“ dodáva Jana Kirschner, ktorá spoluprácu so Simou Martausovou nevylučuje ani do budúcnosti.

"Pre mňa je špeciálne už len to, že budeme mať s Jankou dvojkoncert. Verím, že týmto nápadom potešíme aj našich fanúšikov. Veľmi sa na koncert teším, pretože mám Janku rada, páči sa mi, ako spieva a ako tvorí. Je to pre mňa veľká radosť a česť mať spoločný koncert práve s ňou,” dodala k tomu Sima Martausová, ktorej spevácky prejav niekedy prirovnávajú práve k Jane Kirschner

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Kirschner #senec #Sima Martausová