Festival Waves Bratislava otvorí Mike Skinner z The Streets

Na otváracej párty festivalu Wawes vystúpi anglický rapper a producent Mike Skinner, známy z projektu The Streets, ktorý otvorí festival vo štvrtok 1. októbra v bratislavskom Nu Spirit Clube dídžejským setom.

04.08.2015 16:47
Mike Skinner The Streets Foto:
Hudobník Mike Skinner.
debata

Okrem Skinnera oznámili organizátori festivalu, ktorý sa uskutoční 2. a 3. októbra na dvanástich lokalitách v centre Bratislavy, aj mená ďalších 48 interpretov. Sú medzi nimi napríklad Izraelčanka ADI, známa z podujatí Electronic Beats, avant-popoví Howling Owl z Holandska, francúzska elektropopová skupina NÄO, estónska rocková formácia Elephants from Neptune, litovská pesničkárka Alina Orlova či rakúske duo Nicola Jaey & Harry Jen. Českú republiku okrem iných zastúpia Ohm Square, Never Sol, WWW, Mayen, Schwarzprior, Videos a Mulholland Blue.

Zo slovenskej scény zas do programu pribudli Polemic, Fallgrapp, Lavagance, Frequency, Whithe, Stratasoul či Karol Mikloš. Celkovo využilo možnosť prihlásiť sa do programu viac ako 500 interpretov. “Všetky sme si prešli, jednu po druhej, a našli sme veľa kvalitnej hudby. Dávame aj na odporúčania a tipy ľudí, ktorých rozhľad a názor si vážime. Napríklad v Čechách spolupracujeme s časopisom Full Moon, Rádiom Wave a agentúrou Bumbum Satori," uviedol šéf Waves Bratislava Tibor Holoda.

Účasť na podujatí už skôr potvrdili napríklad Bad Karma Boy, Bokka, Pablo Nouvello, Siv Jakobsen, Gwerkova, Karaoke Tundra, Martina Javor, PINS, Joy Wellboy, Mynth, Leyya, The Hearing, Fresh Out Of The Bus, Nvmeri, Talent Transport, Stroon, La3no Cubano alebo Puding pani Elvisovej. Koncerty sa uskutočnia v Starej tržnici, Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava, KC Dunaj, Klube Dole, Nu Spirit Clube, V-klube, Ateliéri Babylon, Lokáli UNAS, klube Fuga, Poľskom Inštitúte Bratislava a kaviarňach Gorila.sk Urban Space a Urban house. Súčasťou podujatia bude opäť medzinárodná konferencia určená pre hudobných profesionálov. Festivalová permanentka na oba dni so vstupom do všetkých bratislavských klubov stojí momentálne v predpredaji 12 eur, pričom aj táto cena platí do 6. septembra.

Waves Bratislava je partnerským festivalom Waves Vienna. Obe akcie vznikli s cieľom poskytnúť odrazový mostík pre hudbu, ktorá má ambíciu i potenciál prekročiť hranice domovských krajín. Podujatie, ktorého história siaha do roku 2011, preto zahŕňa aj časť venovanú zástupcom hudobného priemyslu. Jeho cieľom je pozdvihnúť profesionalitu regionálnej hudobnej brandže na úroveň, ktorá vytvorí lepšie podmienky na spoluprácu a etablovanie sa na zahraničnom trhu. Od tohto roku funguje pod novou spoločnou platformou Waves Central Europe.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Waves Bratislava #Mike Skinner #The Streets