Horkýže Slíže sa zmenili na chlpy a filcky. Kvôli novému klipu

Nový videoklip pripravila pre svojich fanúšikov nitrianska formácia Horkýže Slíže. Po úspechu klipu k pesničke R´n´b Soul sa tentoraz rozhodlo kvarteto vytvoriť obrazový sprievod ku skladbe Líza a Wendy.

23.07.2008 14:15
Horkýže Slíže - klip Foto:
Za chlpy a filcky sa prezliekli členovia skupiny Horkýže Slíže v novom videoklipe ku skladbe Líza a Wendy.
debata

K pesničke, ktorá na koncertoch „Slížov“ patrí medzi tie najpopulárnejšie, vytvoril klip opäť režisér Rado Štefanov. Ten stojí aj za podobou známeho klipu R´n´b soul, ktorý sa v čase svojho vzniku stal jedným z najpozeranejších slovenských videí na serveri Youtube.com.

V hlavných úlohách klipu Líza a Wendy účinkujú všetci štyria členovia skupiny – Kuko, Štefko, Mário a Vandel. Muzikanti sa v rámci požiadaviek scenára zmenili na chlpy a filcky v životnej veľkosti a produkcia im zaobstarala aj patričné kostýmy.

„Bolo to asi najnáročnejšie nakrúcanie, ako som zažil. Celé hodiny vydržať v tejto kožušinovej opache a pritom spievať a hýbať sa je fakt drsné,“ vraví gitarista Juraj Štefánik. Spolu so spevákom Petrom „Kukom“ Hrivnákom účinkujú v kostýmoch lonových vší.

Zvyšní dvaja členovia skupiny – Marek Viršík a Mário Sabo mali kostýmy znázorňujúce chlpy. V klipe okrem kapely účinkovalo aj osem dievčat zo Street Dance Academy, ktoré mal pod palcom vynikajúci tanečník a choreograf Laci Strike. V úvode aj v závere klipu sa na scéne objavuje aj sexica, ktorá hrala aj v RnB Soul.

Príbeh videoklipu Líza a Wendy je o dvoch blchách, ktoré sa nedopatrením nacicali krvi dievčaťa, ktoré má za sebou náročnú noc s alkoholom. Na celom nakrúcaní nového videoklipu pracoval tím dvadsiatich ľudí viac ako osem hodín. Strih a postprodukcia trvali spolu s nakrúcaním a dokrútkami vyše mesiaca! Kostýmy ušité špeciálne pre túto príležitosť vyrábali dva týždne, vo videoklipe použili drahé Porsche, ale aj vypreparovaného diviaka.

Nitrianska formácia Horkýže Slíže nakrúcala...
Záber z videoklipu ku skladbe Líza a Wendy,...
Za chlpy a filcky sa prezliekli členovia...
debata chyba