Vlna naživo predstaví poéziu inak

Multižánrový festival Vlna naživo prináša poéziu v dotyku s hudbou, divadlom i tancom a v programe má okrem autorských čítačiek a besied aj koncerty a pohybové performance.

03.10.2015 17:00
42 vlna nebodaj 2x Foto:
Formácia NE:BO:DAJ.
debata

V Bratislave štartuje v nedeľu 4. októbra tanečným predstavením Creation 2014, ktoré vzniklo na motívy básnických zbierok slovenského poeta Michala Habaja. Po ňom predstaví Habaj novú zbierku básní Caput Mortuum a večer vyvrcholí koncertom a krstom albumu Leter tu develoter zoskupenia NE:BO:DAJ, ktorého texty sú inšpirované básňami súčasných slovenských autorov.

Ironický nadhľad, svojský humor a rytmická práca s rýmom sú špecifické pre tvorbu poľského básnika Zbigniewa Macheja. V utorok 6. októbra pokrstí výber zo svojho diela Básne proti zdaňovaniu poézie v Poľskom inštitúte. Na rovnakom mieste ožijú piesne legendárnej alternatívnej kapely Ali ibn Rachid v podaní Ľuba Burgra a Pjoniho.

V stredu 7. októbra sa na viacerých miestach v centre Bratislavy rozbehne prúd čítania. Predstaví sa uznávaná európska spisovateľka Terézia Mora. Za bestseller Netvor dostala v roku 2013 Nemeckú knižnú cenu. Básnický recitál bude mať aj talentovaný chorvátsky literát Marko Gregur a rakúska herečka a poetka Magdalena Knapp-Menzelová.

Vlna naživo potrvá v hlavnom meste do stredy 7. októbra a postupne sa presunie do ďalších miest. Košice a Prešov sa zavlnia 21. a 22. októbra, do Banskej Bystrice sa Vlna naživo dovalí 7. novembra. Program festivalu je na stránke www.vlna.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Vlna naživo