Vypočujte si: Jakub Petraník má nový song - Sám sa pýtam

Jakub Petraník sa nechce zaradiť k finalistom Superstar, ktorých úsilie presadiť sa končí vydaním prvého albumu. Na svete je jeho nová pesnička.

02.06.2009 06:08
Jakub Petraník Foto:
Jakub Petraník.
debata

Sám sa pýtam je skladba, ktorou sa Petraník, stále ešte študent jedného z bratislavských gymnázií,  aktuálne pokúša preraziť v rádiovom éteri. Na rozdiel od prvého albumu sa s nahrávaním presťahoval do rodného Prešova k producentovi Martinovi Migašovi a melódiu i text si vymyslel sám. „S dotiahnutím pesničky do konečnej podoby mi pomohol Dano Špiner, klávesista z kapely Katky Koščovej,“ upresnil Jakub Petraník.

Skladbu nahrali vo februári a spolu s ďalšími kúskami by mala byť základom druhého albumu. „Myslím naň veľmi intenzívne, ale jeho vydanie je momentálne v nedohľadne – záleží od peňazí.“ Ani s prvým cédečkom sa však Petraník neponáhľal, na svet prišlo vlani v marci, takmer dva roky po skončení druhej série Slovensko hľadá Superstar, ktorej víťazom sa stal Peter Cmorik.

Pesnička Sám sa pýtam je, ako inak, o láske. „O tom, ako ľudia a ja tiež túžime mať ju a ako vnímame nenaplnenú lásku,“ vysvetľuje Petraník. Ak vás to zaujíma, stačí kliknúť – a vypočuť si Jakubovu novú pesničku.

debata chyba