Príde Karel Gott v sobotu na Českého slávika? Rozhodne sa v poslednej chvíli

Spevák, ktorému diagnostikovali Non-Hodgkinov lymfóm, by rád prišiel, no podľa organizátorov sa zrejme rozhodne na základe toho, ako sa bude cítiť.

25.11.2015 14:54
KONCERT: Karel Gott - TURNÉ 2012 Foto: ,
O účasti Karla Gotta na slávikovi sa rozhodne v poslednej chvíli.
debata (1)

O účasti speváka Karla Gotta na slávnostnom vyhlásení 50. ročníka ankety Český slávik sa rozhodne až v sobotu 28. novembra popoludní, teda v deň konania akcie. Denníku Právo to povedal Jaroslav Těšínský z agentúry Musica Bohemica, ktorá podujatie organizuje. „Karel Gott mi povedal, že urobí všetko pre to, aby prišiel. Osobne si myslím, že to bude otvorené až do sobotňajšieho popoludnia a on sa rozhodne podľa toho, ako mu momentálne bude a či mu účasť odporučí lekár,“ uviedol Těšínský, ktorého dnes citoval spravodajský portál Novinky.cz.

Usporiadatelia sú pritom pripravení na všetky eventuality – buď spevák príde alebo vopred nakrúti pozdrav u seba doma a podobne, dodal Těšínský. „V tejto situácii musí každý pochopiť, že nie je možné chcieť od Karla Gotta niekoľko dní pred ceremoniálom záväznú informáciu,“ uviedol.

Lekári začiatkom novembra oznámili, že 76-ročnému Gottovi diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinov lymfóm. Spevák okamžite začal cielenú onkologickú liečbu na hematologickej klinike Všeobecnej fakultnej nemocnice v Prahe. V utorok 17. novembra ho po absolvovaní prvej fázy chemoterapie prepustili domov, kde v liečbe pokračuje. Ďalšia fáza onkologickej liečby bude nasledovať o niekoľko dní, opäť počas hospitalizácie, pripomenul portál Novinky.cz slová Gottovej hovorkyne Anety Stolzovej.

Ak by Karel Gott tento rok v ankete Zlatý slávik vyhral, bol by to už jeho 40. triumf. Vyhlásenie výsledkov sa uskutoční 28. novembra v Štátnej opere Praha.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Gott #účasť #Český slávik