Pozrite si nový klip kapely No Name S láskou

Filmový videoklip, v ktorom využili aj umelý dážď, nakrúcali výlučne v exteriéroch.

27.11.2015 12:00
No Name Foto:
Nakrúcanie klipu No Name S láskou.
debata

Slovenská kapela No Name predstavila videoklip k singlu S láskou. Vizuálnu podobu videa, ktoré nakrúcali výlučne v exteriéroch neďaleko mesta Šaľa, má na svedomí slovenský režisér Juraj Lehotský, s ktorým formácia spolupracovala aj na skladbách Starosta (2005), Svetlo (2011) či Povedz mi (2015). O kameru sa postaral Timotej Križka. Hlavné postavy stvárnili kazateľ a spisovateľ Daniel Pastirčák so synom Damiánom a Ľuboš Krajčovič, ktorých do videa obsadil spomínaný filmár. Ako uviedol líder skupiny Igor Timko, videoklip je neobyčajný svojím filmovým spracovaním.

„Nie je to obyčajný videoklip. Rozhodli sme sa pre nakrútenie filmu. Oslovili sme opäť výborného filmára Juraja Lehotského. S Jurajom a jeho tímom totiž spolupracujeme už roky. Páči sa nám jeho videnie našej hudby a aj to, že je otvorený novým nápadom, impulzom," povedal 37-ročný rodák z Košíc, ktorý zároveň ocenil jeho realizáciu scenárov poukazujúcich na viacvýznamovosť ich piesní. Spomínaného kameramana Križku si vybral sám Lehotský a podľa Timka je preto výsledok viac filmový, než je pri slovenských hudobných videách bežné.

Nakrúcanie v exteriéroch bolo podľa otca dvoch detí náročné na prípravu. Ako uviedol, pracovali od skorých ranných hodín a využili aj umelý dážď. „Aj keď je štáb výborne pripravený, človek nikdy nevie, čo sa môže stať a tak je zakaždým takéto nakrúcanie adrenalínová záležitosť. S výsledkom sme však viac ako spokojní. Film má atmosféru, ktorou sme sa prostredníctvom našej hudby doteraz neprezentovali. Je to aj tým, že ak máte režiséra Juraja Lehotského v jednej kope s Timotejom Križkom za kamerou, je isté, že nenakrúcate video, ale film!“ tešil sa z výsledku Timko.

debata chyba
Viac na túto tému: #klip #No Name #S láskou