Fragile sa s hitmi Queenu predstavia v Ateliéri Babylon

Hudbu legendárnej britskej kapely Queen si budú môcť fanúšikovia užiť naživo už v utorok 1. decembra v interpretácii skupiny Fragile, ktorá zároveň na koncerte v bratislavskom Ateliéri Babylon pokrstí aj live CD z koncertu, ktoré vychádza pod hlavičkou Viva Musica! records.

30.11.2015 13:58
queen Fragile Foto:
Fragile zaspievajú Queen v bratislavskom Ateliéri Babylon.
debata

„V prvej časti koncertu uvedieme program ešte bez kapely. Fanúšikovia sa môžu tešiť na našu vokálnu verziu Queen-oviek “Bohemian Rhapsody” alebo “ Good Old Fashioned Loverboy”. Pravdepodobne zaspievame aj nejakú vianočnú," hovorí o programe utorkového koncertu Braňo Kostka. Druhá časť koncertu už uvedie skladby skupiny Queen aj s hudobným sprievodom. Vstupenky sú stále dostupné prostredníctvom siete Ticketportal.sk.

Spojenie Fragile, symfonického orchestra Sinfonietta Bratislava, rockovej kapely a hitov kapely Queen malo premiéru na tohtoročnom Viva Musica! festivale vo vypredanej Aegon aréne. Výsledkom reakcií fanúšikov je live CD z koncertu, ktoré vyjde už o týždeň pod hlavičkou Viva Musica! records. Ako krstného otca si Fragile zvolili svojho dlhoročného kamaráta a kolegu Richarda Müllera, ktorých posledné dva roky spájal aj úspešný projekt „Hlasy“.

„Spojenie s Richardom bolo čarovné. Ani my sme nečakali, že spolu prežijeme také úspešné dva roky, za ktoré sme realizovali 100 koncertov. No hlavne medzi nami vzniklo priateľstvo a vzájomne sme si veľkými fanúšikmi. Preto sme veľmi poctení, že pokrstí naše nove CD. Pritom si môžeme byť istí, že si ho Richard i rad vypočuje, lebo jednoducho miluje hudbu a to mame spoločné," prezrádza Kostka.

Viva Musica! records tento rok okrem CD Fragile Queen Symphony plánuje vydať ďalšie dva CD albumy – profilové CD výnimočných slovenských operných spevákov Jany Kurucovej a Štefana Kocána, ktorí sa predstavili aj na Viva Musica! festivale v rámci záverečného operného gala koncertu v roku 2014 na Bratislavskom hrade. Začiatkom budúceho roka je zároveň avizované vydanie profilového CD sopranistky Adriany Kučerovej.

Spoločným menovateľom všetkých CD projektov vydavateľstva je prepojenie s Viva Musica! festivalom, na ktorom všetci spomínaní interpreti v minulosti účinkovali, a jeho aktivity priamo nadväzujú na projekty realizované v rámci festivalu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ateliér Babylon #Fragile #Queen #Viva Musica! #nové CD