Rekord z Grammy má aj Taylor Swiftová

Beyoncé nie je jedinou rekordérkou tohtoročných cien Grammy. Dvadsaťročná country speváčka Taylor Swiftová, ktorá s ôsmimi nomináciami patrila k najväčším favoritom, sa totiž stala najmladšou hudobníčkou v histórii, ktorá si odniesla cenu za album roka. Predchádzajúcou držiteľkou rekordu bola kanadská speváčka Alanis Morisette. Tá získala Grammy za najlepší album v roku 1996 so svojou debutovou platňou Jagged Little Pill ako 21-ročná.

01.02.2010 17:36
Taylor Swift Foto:
Speváčke Taylor Swift spadol jeden z gramofónikov - trofejí hudobných cien Grammy.
debata

„Musím myslieť na to, ako som v druhej triede po prvýkrát spievala na súťaži talentov a ľudia okolo mňa žartovali: Och, možno ťa niekedy uvidíme na cenách Grammy. Lenže to sa zdalo ako nesplniteľný sen. Teraz tu stojím a sen je splnený a za to vám naozaj veľmi ďakujem,“ povedala speváčka pri preberaní ceny za najlepší country album. Okrem spomínaných dvoch cien zvíťazila aj v kategóriách ženský spevácky výkon (country) a country pesnička. „Poznáte to, keď máte osemdesiat rokov a svoje vnúčatá nudíte rovnakými historkami, ktoré rozprávate dookola. To, že sme v roku 2010 získali cenu za album roka, je historka, ktorú budeme rozprávať my.“

Swiftová debutovala ako šestnásťročná platňou Taylor Swift. „Bolo pre mňa dôležité nájsť nahrávaciu spoločnosť, ktorá mi dovolí skladať vlastnú hudbu. Všetko ostatné je druhoradé. Skladanie vlastných pesničiek je pre mňa na prvom mieste,“ povedala speváčka pre CNN. Jej druhý album Fearless, z ktorého sa predalo okolo päť a pol milióna kusov a je najpredávanejším albumom v USA počas minulého roka, láme jeden rekord za druhým. Fearless je prvou platňou v histórii, ktorá získala cenu za album roka nielen na Grammy, ale aj na American Music Award a Country Music Award. Medzi rekordy, ktoré Swiftová dosiahla, pribudol začiatkom januára ďalší. S vyše 24 miliónmi digitálne predanými skladbami je speváčka digitálne najpredávanejšou hudobníčkou v histórii.

debata chyba