Nomináciám cien Anděl dominuje Kryštof

Až šesť nominácií na hudobné ocenenie Anděl, ktoré odovzdáva Akadémia populárnej hudby, si odniesla skupina Kryštof. O Anděla sa uchádza v kategóriách skupina roka, album roka, videoklip roka, pričom Richard Krajčo získal nomináciu aj ako spevák a v kategórii skladba roka majú dokonca dve pesničky Ty a já a Srdcebeat.

26.02.2016 07:02
Richard krajco, Kryštof Foto:
Frontman skupiny Kryštof Richard Krajčo je nominovaný aj ako spevák roka.
debata (1)

„A musíme priznať, že máme radosť. Len v kategórii skladba roka máme dve želiezka v ohni. Takže to dopadne rovnako ako pre dvomi rokmi, keď sa nám to tiež podarilo – hlasy sa rozdelia a odídeme s prázdnymi rukami,“ načrtla možný scenár skupina Kryštof vo svojom statuse na sociálnej sieti.

Tri nominácie získala kapela Slza, ktorá sa uchádza o Anděla v kategóriách skupina roka, objav roka a album roka a rovnako tri nominácie má aj David Koller. Jeho album ČeskosLOVEnsko, na ktorom spolupracoval aj so slovenskou poetkou Mirkou Ábelovou, je nominovaný na album roka aj v žánrovej kategórii rock & pop. Koller by mohol získať tiež titul spevák roka, pričom mu v ceste stojí okrem Richarda Krajča aj Miroslav Žbirka. Nomináciu v kategórii speváčka roka získali Barbora Poláková, Ewa Farna a Klára Vytisková.

Držitelia ocenení Anděl budú známi 9. apríla. Priamy prenos zo slávnostného odovzdávania z Hudobného divadla Karlín prinesie ČT1. Ceny Anděl sa budú rozdávať už po dvadsiaty piaty raz a organizátori sa rozhodli tejto príležitosti prispôsobiť aj program galavečera. Vystúpia držitelia najväčšieho počtu ocenení ako Lucie, Kryštof, Dan Bárta, Aneta Langerová, Lenka Dusilová či skupina Buty.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Československo #Kryštof #David Koller #Miroslav Žbirka #Anděl #Srdcebeat #Slza