Eros Ramazzotti v Bratislave: Fanúšikovia reagovali okamžite

Taliansky popový idol Eros Ramazzotti v Bratislave vystúpil už po tretí raz a v rámci svetového turné predstavil svoj nový album Perfetto.

16.03.2016 16:00
Eros Ramazzotti Foto: ,
Spevák Eros Ramazzotti počas koncertu na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v rámci Perfetto tour 2016.
debata

Minulý rok si počas jesenného turné energického speváka užilo publikum v Košiciach, jarná časť už neobišla ani hlavné mesto.

Spevák nechával divákov dlho v napätí, o to viac ich vyburcoval jeho príchod sprevádzaný silnými bítmi a vizuálnymi efektmi. Skúsený päťdesiatdvaročný hudobník vie, ako strhnúť dav na koncertoch. Používa pritom jednoduché a sympatické gestá, na ktoré fanúšikovia reagujú okamžite. Zimný štadión Ondreja Nepelu pozdravil trochu lámanou slovenčinou: "Dobrý večer, Bratislava. Ako sa máte?“

Aj v Bratislave stavil Ramazzotti na istotu, keď striedal skladby z nového albumu s osvedčenými hitmi. To, že ľudia si žiadajú hlavne hitového Erosa, bolo počuť už pri prvých tónoch piesní ako Una storia importante, Adesso tu, Un cuore con le ali, Senza perdici di vista, Solo con te či Se bastasse una canzone. Nechýbali ani populárne duetá z jeho repertoáru, ktoré však odspieval zväčša sám.
Spevák Eros Ramazzotti Zimný štadión Ondreja...
Spevák Eros Ramazzotti počas koncertu v...
+2Spevák Eros Ramazzotti počas koncertu v...

Koncert sprevádzala už od začiatku bohatá svetelná a laserová šou. Svetelné steny pútali pozornosť niekedy až nesúrodou zmesou animácií a videoklipov, dianie na pódiu bolo, naopak, minimalistickejšie a jednotné. Eros Ramazzotti sa nehrá na žiadnu veľkú rockovú hviezdu a v jeho prejave je badať precíznosť a značná pokora. Počas koncertu hudobne skĺzol aj do iných polôh. Jemné baladické piesne miešal s tvrdšími rockovejšími skladbami či vtipnými hudobnými etudami, kde skvelými improvizáciami zarezonoval u publika hosťujúci saxofonista Joe Leader.

Spevák Eros Ramazzotti počas koncertu na Zimnom... Foto: SITA, Marko Erd
HUDBA: Koncert Erosa Ramazzottiho Spevák Eros Ramazzotti počas koncertu na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v rámci Perfetto tour 2016.

Hlavná hviezda večera sa však po inštrumentálnej stránke zahanbiť nenechala a divákom ponúkla hneď niekoľko pôsobivých gitarových a klavírnych sól. Spevák, ktorý sa netají svojou vášňou k futbalu, predviedol okrem hudobných nástrojov svoje zručnosti aj na menšej futbalovej lopte. Kým v roku 2013 si počas koncertu v Bratislave obliekol tričko so znakom Slovenskej republiky, tentoraz sa – aspoň na plátne – ukázal medzi inými aj v drese slovenskej futbalovej reprezentácie. Vyvážené striedanie tempa a povzbudzovanie publika na spätnú reakciu nečakalo dlho a diváci čoskoro po skupinách tancovali nielen pod pódiom, ale aj na tribúnach. Zaslúženou odmenou bolo standing ovation spokojného publika.

Eros Ramazzotti má za sebou už takmer 30 albumov. Jeho posledná nahrávka Perfetto sa od svojho vydania v roku 2015 umiestnila v top rebríčkoch predajnosti vo viac ako 60 krajinách sveta. Prvý úspech mu priniesla ešte v roku 1984 talianska spevácka súťaž, kde zaujal najmä netradičnou farbou hlasu. Svoj prejav a vystupovanie odvtedy výrazne nezmenil, rovnako ako rodnú taliančinu, i keď občas zablúdi aj do príbuznej španielčiny. Prevládajúce lyrické skladby v pomalších tempách, ktoré dopĺňa výrazom zvodného milovníka žien a života celkovo, pôsobia ako príjemný únik od reality všedného dňa do teplých južanských krajín. Pre svojich fanúšikov je taliansky muzikant istotou, ku ktorej sa môžu vždy vrátiť. Vysiela k nim jednoduché a dôležité posolstvo, kde je ústrednou témou láska v akejkoľvek forme. Jeho úspech je dôkazom toho, že ľudia mu snahu a pozornosť jednoducho len vracajú späť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Eros Ramazzotti