Fanúšikov Princea potešia špeciálne koncerty, ale aj nové múzeum

Bývalá Princeova skupina The Revolution ohlásila, že sa vracia na scénu.

28.04.2016 07:00
Prince Foto: ,
Prince zomrel nečakane vo veku 57 rokov.
debata

Svojmu niekdajšiemu frontmanovi chce vzdať poctu niekoľkými koncertami. Kapela sa podpísala pod albumy Around the World in a Day (1985), Parade (1986) či najvýraznejší Purple Rain (1984). V minulosti sa zjednotila už niekoľkokrát.

Hudobník Questlove vo svojej eseji venovanej Princeovi prezradil, že keď sa kapela zjednotila v roku 2014, spevák to jednoducho ignoroval. Kapela napriek tomu cítila, že mu potrebuje takýmto spôsobom vzdať poctu: "Po troch či štyroch dňoch strávených spolu smútiac nad touto stratou sme sa rozhodli urobiť pár koncertov,“ prezradila vo videu zverejnenom na facebooku členka kapely Wendy Melvoin. Kedy a kde by sa mali koncerty uskutočniť, však ešte neoznámili.

Spojenie „originálnej zostavy“ sľubuje v špeciálnom koncerte aj bubeníčka Sheila E. "Pracujeme na tom, uvidíme, čo sa stane… plán je, aby to bolo tu v Minneapolise,“ povedala pre britský Female First. Fanúšikovia sa okrem špeciálnych koncertov môžu tešiť aj z ďalšej správy. Spevákov švagor Maurice Phillips pre denník The Sun prezradil, že Paisley Park sa premení na múzeum tohto brilantného multiinštrumen­talistu. Podľa CNN by mohlo ísť o niečo na štýl Gracelandu Elvisa Presleyho.

Princea si v posledných dňoch pripomenulo množstvo hudobníkov. Bruce Springsteen, Elton John či účinkujúci na festivale Coachella boli medzi nimi. Bruce Springsteen otvoril v sobotu svoj koncert v Brooklyne skladbou Purple Rain, Elton John si počas šou Million Dollar Piano v Las Vegas zaspomínal aj na to, ako raz speváka stretol vracať sa z párty práve vtedy, keď on začínal svoj pracovný deň. "Bol si purpurový bojovník. Milovali sme ťa. Vzdávame ti hold,“ dodal.

Spomienka na Princea neobišla ani hudobný festival Coachella, kde sám vystúpil ako headliner v roku 2008. Jeho piesne počas festivalu spievali a hrali Sufjan Stevens Usher, Ellie Goulding, Mavis Staples, LCD Soundsystem či Skrillex & Diplo, čo len dokazuje, koľko rôznorodých žánrov dokázala jeho nadčasová hudba ovplyvniť.

Medzitým sa ukázalo, že spevák nezanechal žiadnu poslednú vôľu. Jeho sestra Tyka Nelson preto požiadala, aby ju vymenovali za správkyňu hudobníkovej pozostalosti. Prince bol rozvedený, bez detí a okrem Tyky Nelson mal ešte viacerých nevlastných súrodencov. Podľa The New York Times zákony štátu Minnesota nerobia pri dedičstve rozdiel pri vlastných a nevlastných súrodencoch, ktorí majú spoločného iba jedného rodiča, čo môže spôsobiť ťahanice o majetok. Jeho výška známa nie je.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Prince #The Revolution