Fanúšikovia sa Richarda Müllera stále nevedia nabažiť

Stačilo, aby Richard Müller odohral len pár koncertov z československého turné To najlepšie, a už pre veľký záujem pridáva ďalšie koncerty na jeseň.

29.04.2016 12:00
koncert Richar  Muller 15 rokov bez Filipa,... Foto: ,
Richard Müller a Andrej Šeban vzdali spoločným turné poctu Jarovi Filipovi.
debata

"Reakcie publika sú krásne. Páčia sa im naše nové aranžmány a bavia ich naše pesničky,“ tvrdí spevák s tým, že sa na koncertný maratón veľmi teší. K dvanástim jarným vystúpeniam na Slovensku pridá počas jesene ešte ďalších 16 koncertov.

Nápad urobiť koncertnú šnúru To najlepšie vznikol podľa speváka celkom prirodzene. Minulý rok počas turné 15 rokov bez Filipa zahral len piesne, ktoré preňho napísal Jaroslav Filip. Ešte predtým v projekte Hlasy ponúkol špeciálne aranžmány s populárnym a¤cappella zoskupením Fragile. Fanúšikom tak podľa jeho slov dlhoval svoje najznámejšie piesne s kapelou na pódiu.

Nebol by to však Richard Müller, aby neponúkol osvedčené hity v novom šate. "Keďže všetci naokolo hovoria, že mi najviac svedčí šansónový spôsob interpretovania, bude to predovšetkým v tomto duchu,“ prezradil ešte vo februári, keď turné ohlásil.

Komornou atmosférou by mala najnovšia séria koncertov nadväzovať na Potichu Tour 2010. "Sme vynikajúco zohraní s kapelou. Ku klarinetu, flaute či kontrabasu teraz pribudol basgitarista Martin Gašpar, z čoho mám veľkú radosť. Kontrabas je totiž naozaj úžasný nástroj a Martin je famózny hudobník. Ešte stále, našťastie, dokážem nachádzať spôsob, ako interpretovať veci inak ako doteraz,“ dodáva.

Fanúšikovia sa, samozrejme, môžu tešiť na najväčšie hity, i keď spevák doplnil, že konečný repertoár ešte dolaďujú: "Niektoré piesne spievam už vyše 20 rokov a stále sa mi zdajú aktuálne. Vôbec ich nepovažujem za nejaké staré vykopávky. Mám aj novinky, ktoré však ešte nedozreli a cítim, že ich ešte treba dopracovať. S piesňami je to zvláštne. Niektoré sa na začiatku ani veľmi neujali a neskôr sa z nich stali hity. Jednoducho, publikum je nevyspytateľné.“

Richard Müller od roku 2010 koncertuje takmer nepretržite. Sem-tam si odskočil aj do nahrávacieho štúdia, kde spolu s českým gitaristom Michalom Pavlíčkom a textárom Michalom Horáčkom pripravoval najnovší album Sociální síť, ktorý vyšiel minulý rok v októbri. Na jeho čisto autorský album si však fanúšikovia budú musieť počkať.

Prvý koncert zo slovenskej časti turné To najlepšie odohrá Richard Müller 15. mája v Levoči. Medzi jarnými zastávkami turné sú aj Stará Ľubovňa, Bardejov, Námestovo, Žiar nad Hronom či Rimavská Sobota.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Richard Müller #Fragile