Bratislavu strhla vlna menom Nouvelle Vague

Sú zlé koncerty. Sú aj také, ktoré ľudia prežijú v dobrej nálade, ale bez väčšej citovej ujmy. A potom sú také, kde intenzívny zážitok pretrvá dlho po opustení koncertnej sály. Priestory Starej tržnice v Bratislave vo štvrtok zasiahla hudobná vlna menom Nouvelle Vague, ktorou sa nechajú účastníci koncertu unášať ešte dlhý čas.

20.05.2016 14:00
Nouvelle Vague na jeseň vydávajú album, na... Foto:
Nouvelle Vague na jeseň vydávajú album, na ktorom budú prvý raz aj autorské piesne.
debata

Francúzska formácia sa preslávila cover verziami rôznych hitov v bossa-nova rearanžmánoch. Ženská časť sa počas histórie kapely niekoľkokrát obmenila. Úpravy piesní ako Forest, Master And Servant, Teenage Kicks či Love Will Tear Us Apart tentoraz odzneli v podaní speváčok Lissette Gonzales Alea a Mélanie Pain.

Každá interpretka prináša na koncert kus svojej osobnosti. Nielen v tomto však spočíva výnimočnosť ich vystúpení. Úpravy slávnych piesní tu už boli a aj budú v mnohých verziách. Štvrtkový koncert však nebol len koncertom, ale aj artovou kabaretnou šou, hudobným pôžitkom a útokom na všetky zmysly.

Lissette Alea sa na pódiu provokatívne vlnila a zvádzala, Mélanie Pain očarila zamatovým hlasom. Napriek mužskej zostave hudobníkov Starú tržnicu strhla ženská nespútanosť správne ochutená francúzskou eleganciou. Tanečné rytmy bossa-novy zase uniesli ľudí do teplých južných krajín. Zmyselná šou zaúčinkovala na obe pohlavia, dôkazom boli nohavičky, ktoré speváčky dostali od nadšeného publika.

Zvodná Lissette na záver dala pojmu interakcia s publikom nový rozmer. Počas baladickej piesne In a Manner of Speaking vyliezla na plecia náhodnému mladíkovi a nechala ho, aby ju pomaly unášal davom. Všetky pohľady smerovali na scénu ako vystrihnutú z filmu, no nebol to plán, išlo o poéziu momentu, ktorá sa už nemusí opakovať ani počas ďalších koncertov. A v tom spočíva čaro Nouvelle Vague.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Stará tržnica #Nouvelle Vague