Skupina Modus má po 30 rokoch nový videoklip! Pozrite si ho

Klip vznikol k piesni Dávam Ti všetko, ktorú zložil nový člen Juraj Zaujec.

22.06.2016 16:00
debata (3)
Slovenská skupina Modus zverejnila videoklip ku skladbe Dávam Ti všetko, ktorý je ich prvým videom po tridsiatich rokoch. Režisérom klipu je Jenco Koháry. „Jenco navrhol vhodný koncept pre túto pesničku a všetci sme sa s ním hneď stotožnili. Výsledok je jasný – pohodová letná pesnička o láske. Videoklip sa nakrúcal v niekoľkých exteriéroch a niekoľko dní, keďže počasie je nevyspytateľné,“ uviedol člen kapely Juraj Zaujec, ktorý si vo videu zahral spoločne so speváčkou Petrou Molnárovou.

Zaujec, ktorý je tiež autorom skladby, okrem toho prezradil, že skupina momentálne pripravuje nový album. „Atmosféra v kapele je perfektná a veľmi tvorivá. Každý prichádza s novými nápadmi. Máme prísne skúšky, čo je vidieť aj na rozpracovaných veciach, ktorých máme kvantum. Určite plánujeme ďalší singel na jeseň a aj album,“ vyhlásil. Kapela oslávi budúci rok 50. výročie založenia, pričom pri tejto príležitosti by mala absolvovať česko-slovenské turné.

Skupinu Modus momentálne tvoria dvaja z pôvodných členov – Ján Baláž (gitara, spev) a Ľuboš „Kyslík“ Stankovský (bicie, spev) a trojica nových hudobníkov v zložení Juraj Zaujec (gitara, spev), Pavol Bartovic (klávesy, spev) a Juraj Gregorík (basgitara, spev). V minulosti boli členmi napríklad aj Miroslav Žbirka, Marika Gombitová, Ján Lehotský, Laco Lučenič či Marián Greksa. S kapelou dlhodobo spolupracovali textári Boris Filan a Kamil Peteraj. Na konte majú albumy Modus (1979), Balíček snov (1980), 99 zápaliek (1981), Záhradná kaviareň (1983), Najlepšie dievčatá (1984), Každý niečo hrá (1985), Vlaky s rokmi (1986) a Keď sa raz oči dohodnú (1988). Medzi ich známe skladby patria Suzi, Sen O Tebe, Dievčatá, Ty ja a môj brat, Hop, hop, malí žiaci alebo Róberta. Vďaka hitu Úsmev získali v roku 1977 Bratislav­skú lýru.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Modus #Dávam Ti všetko