Jana Kirschner pripravuje jesenné turné

Speváčka Jana Kirschner vyrazí na prelome septembra a októbra na jesenné turné. Rodáčka z Martina sa predstaví 29. septembra v Trnave a odtiaľ sa presunie do Topoľčian, Banskej Bystrice, Žiliny, Košíc a Bratislavy. Počas koncertnej šnúry s podtitulom Takmer sólo, ktorá je okrem iného aj oslavou jej dvadsaťročnej kariéry, hudobníčka predstaví nový komorný program. V rámci neho však odznejú aj jej staršie hity.

29.06.2016 14:00
Tehotná Jana Kirschner predstavila svoj nový... Foto:
Janu Kirschner čaká na jeseň slovenské turné.
debata (1)

“Chceme ísť opäť k svojim ľuďom. Vybrali sme si priestory, kde sa stretávajú ľudia, ktorí chcú meniť svet okolo seba a prezentujú to, čo je pre túto spoločnosť skutočne relevantné, má názor i odozvu. Ostrovy, ktoré netrpia izoláciou, či nedostatkom. Viacúčelové kultúrne priestory, synagógy, či bývalé stanice. Jednoducho miesta, kde to žije,” opísala plánované turné Kirschner, ktorá 9. júla vystúpi aj na festivale Pohoda. Okrem toho sa 10. júla predstaví v drevenom kostolíku v Kežmarku, 29. júla na košickom festivale Leto v parku, 30. júla na Sitno Blues pri Banskej Štiavnici a 13. augusta na festivale Grape v Piešťanoch.

Jana Kirschner vydala albumy ako V cudzom meste (2000), Pelikán (2002), Veci čo sa dejú (2003), Shine (2007), Krajina Rovina (2010), Moruša: Biela (2013), Moruša: Čierna (2014) či Moruša: Remixed (2015). Na konte má hity Modrá, Žienka domáca, Pokoj v duši či Bude mi lehká zem, na ktorom spolupracovala s Michalom Horáčkom a Petrom Hapkom. Za album Moruša: Čierna získala Radio_Head Award v kategórii Album roka – Cena kritikov.

Turné Takmer sólo speváčky Jany Kirschner:
29. septembra – Trnava, Synagóga – Centrum súčasného umenia
30. septembra – Topoľčany, Nástupište 1–12
1. októbra – Banská Bystrica, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry
2. októbra – Žilina, Stanica Žilina – Záriečie
3. októbra – Košice, Tabačka Kulturfabrik
5. októbra – Bratislava, DPOH Mestské divadlo

1 debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Jana Kirschner #Takmer sólo