Barry Gibb vydá po 32 rokoch nový sólový album

Britský spevák Barry Gibb, posledný žijúci člen skupiny Bee Gees, vydá po 32 rokoch nový sólový album. Novinka sa bude volať In The Now a interpret ju plánuje uviesť na trh tento rok na jeseň. Nahrávke, ktorá je prvou štúdiovkou 69-ročného hudobníka od posledného albumu This Is Where I Came In (2001) spomínanej formácie, predchádzal sólový album Now Voyager z roku 1984.

30.06.2016 09:00
Robin Gibb Foto:
Robin Gibb (vľavo) a Barry Gibb pózujú s vyznamenaním - Rádom britského impéria.
debata

O produkciu In The Now sa postaral Gibb spolu s Johnom Merchantom, ktorý pracoval s Barbrou Streisand, R Kellym či Lennym Kravitzom. Spevák sa okrem toho aj autorsky podieľal na všetkých piesňach, ktoré nahrávka obsahuje. S nimi mu zase pomohli jeho dvaja synovia Stephen a Ashley. Na albume tiež pracovala kapela, ktorá hudobníka sprevádzala počas jeho turné v roku 2014.

Barry Gibb založil skupinu Bee Gees spolu so svojimi už zosnulými bratmi Robinom a Mauriceom v roku 1958. Súrodenci Gibbovci počas kariéry získali osem hudobných cien Grammy. Medzi ich najznámejšie hity patria skladby To Love Somebody, Massachusetts, I've Gotta Get a Message to You, Lonely Days, Jive Talkin', Night Fever, Tragedy, Stayin' Alive, How Deep is Your Love či You Win Again. Od roku 1979 majú Bee Gees hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy, od roku 1994 je skupina členom Skladateľskej siene slávy a v roku 1997 ju uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Barry Gibb má ako sólový interpret na konte okrem spomínanej štúdiovky aj štyri kompilácie či soundtrack k snímke Jastrabi (1988).

debata chyba
Viac na túto tému: #sólový album #Bee Gees #Barry Gibb #In The Now