Kassav' ukážu, ako znie moderný Karibik

„Táto kapela premení náš festival na karibsko-africký karneval hudby a tanca,“ tvrdia o kapele Kassav' organizátori 9. ročníka Uprising Reggae Festivalu, ktorý koncom augusta, 26. – 27., „prepukne“ na bratislavských Zlatých pieskoch.

31.07.2016 09:00
debata

Podľa ich slov si vďaka rôznorodému a originálnemu vystúpeniu získali už masy ľudí po celom svete, a preto je čas, aby po prvý raz zavítali aj do našich končín.

Skupina Kassav' príde na festival... Foto: UPRISING REGGAE FESTIVAL
kassav-uprising-2016-artist-news Skupina Kassav' príde na festival predviesť energickú hudobno-tanečnú šou.
Formácia má svoje korene na malom ostrove Guadeloupe uprostred Karibiku. Svoju históriu začala písať už od roku 1979, keď sa jej zakladatelia – Pierre-Edouard Décimus a Freddy Marshall – rozhodli, že tradičnú karibskú karnevalovú hudbu treba niečím okoreniť. Vytvorili tak celkom nový hudobný a tanečný štýl – zouk, ktorý využíva prvky funku a rocku. Mix kláves, basy, dychových nástrojov a energického tanca. Po kreolsky znamená slovo zouk párty alebo festival, a to je presne to, čo sa dá od Kassav' očakávať.

Za takmer 40 rokov aktívneho koncertovania kapela navštívila celý svet. Má za sebou viacero úspešných turné v Karibiku, Afrike aj USA či Európe, kde pravidelne vypredávajú štadióny aj veľké koncertné haly. Len vo Francúzsku, kde v súčasnosti skupina žije a pôsobí, je séria ich parížskych koncertov vypredaná niekoľkokrát za sebou.

Uprising Reggae Festival necieli len na karibskú hudbu, posily si privolal aj z iných kútov sveta. Medzi veľké mená aktuálneho ročníka patrí aj taliansky rodák Alborosie, bosnianska formácia Dubioza kolektiv, americkí The Sugarhill Gang či nemecko-nigérijská umelkyňa Nneka. Nesmie, samozrejme, chýbať ani jamajská delegácia. Tú budú dôstojne reprezentovať spevák Tarrus Riley či multitalent Kabaka Pyramid.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zlaté piesky #Uprising Reggae Festival