Katka Koščová a Geišbergovci absolvujú spoločné turné

Slovenská speváčka a skladateľka Katka Koščová a umelecké trio Marián, Martin a Marek Geišbergovci vyrazia na jeseň na spoločné turné.

18.08.2016 07:00
Katarína Koščová Foto: ,
Speváčka Katarína Koščová.
debata

Šnúru odštartujú 26. septembra v Prešove a následne zavítajú do Liptovského Mikuláša, Košíc, Nitry, Bratislavy, Trnavy a napokon 4. októbra Banskej Bystrice.

Koncertný program ponúkne prepojenie autorskej tvorby Katky Koščovej a Daniela Špinera s piesňami a básňami dvoch generácií Geišbergovcov. Publikum sa stretne s miešaním viacerých hudobných žánrov, akými sú folk, balady, folklór či šansón. "Mám Geišbergovskú muziku veľmi rada, no na skúške ma aj tak prekvapilo, akú silu majú v skutočnosti piesne a básne, ktoré chlapci interpretujú. Bolo to vyslovene zimomriavkové,“ poznamenala Koščová na margo zoskupenia zloženého z hercov Mariána a Mareka Geišbergovcov a hudobníka Martina Geišberga.

Interpreti však niektoré skladby obohatia aj o novú, pri niektorých piesňach spoločnú interpretáciu. "Budem spievať a hulákať v niekoľkých Geišbergovských pesničkách a páni zasa na oplátku pomôžu s mojimi piesňami. Ak mám súdiť z toho, čo bolo na skúške, tak to môže dopadnúť aj pomerne zábavne,“ priznala 34-ročná rodáčka z Prešova. "Mám obrovskú radosť z tohto spojenia, je to úplne nový druh atmosféry. Veľmi vážne a smutné momenty sa striedajú s absolútnou rozpustilosťou a radosťou,“ dodala.

Termíny koncertov Katky Koščovej a Mariána, Martina a Mareka Geišbergovcov:
26. septembra – Prešov, historická budova Divadla Jonáša Záborského
28. septembra – Liptovský Mikuláš, Dom kultúry
29. septembra – Košice, Kulturpark
1. októbra – Nitra, Synagóga
2. októbra – Bratislava, Dom kultúry Zrkadlový háj
3. októbra – Trnava, Kino Hviezda
4. októbra – Banská Bystrica, Klub HaD

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Katka Koščová #Geišbergovci