Rocková kapela Good Charlotte chce pomáhať mladším kolegom

V rozhovore pre portál BBC Newsbeat sa tak počas festivalu v anglickom meste Leeds vyjadrili jej členovia, súrodenci Joel a Benji Maddenovci.

29.08.2016 16:00
Australia ARIA Awards Foto: ,
Benj a Joel Maddenovci z kapely Good Charlotte.
debata

“Je príjemné mať na niekoho pozitívny vplyv. Nič nie je viac uspokojivé, ako byť mentorom,” uviedol 37-ročný Joel Madden. “Mnoho skupín nevie nič o biznise a dostávajú zlé rady od zlých ľudí. Keď ste decko a rozbiehate kapelu, neviete, kam vás to dostane. My sme ku kapelám úprimní, dávame im naozajstné rady,” dodal jeho brat, s ktorým sú identické dvojčatá.

Jednou z kapiel, s ktorými Good Charlotte v minulosti spolupracovali, boli Austrálčania 5 Seconds of Summer. Členovia formácie im napísali viaceré piesne, pracovali s nimi na predošlých dvoch štúdiovkách aj na skladbe pre charitu. “Sú ako naši mladší bratia. Vedia, že sa na nás môžu obrátiť kedykoľvek a s čímkoľvek,” prezradil Benji Madden. Vysvetlil tiež, že možnosť spolupracovať s kapelami ako Metallica ich inšpirovala posunúť svoje skúsenosti ďalej. “Je to dobrý pocit nebyť jedným z tých ľudí, ktorí sa snažia v tomto biznise niekoho využiť. Milujeme byť súčasťou hudobného rozhovoru, či je to s kapelou, alebo sólovým interpretom,” skonštatoval na záver Joel Madden.

Good Charlotte vznikli v roku 1996. Okrem spomínaných Benjiho a Joela Maddenovcov v kapele pôsobia aj Paul Thomas (basgitara), Billy Martin (gitara, klávesy) a Dean Butterworth (bicie). Formácia, ktorá napríklad vďaka skladbe Lifestyles Of The Rich And Famous získala cenu Kerrang!, vydala radové albumy Good Charlotte (2000), The Young And The Hopeless (2002), The Chronicles Of Life And Death (2004), Good Morning Revival (2007), Cardiology (2010) a Youth Authority, ktorý vydali 15. Júla.

debata chyba
Viac na túto tému: #Joel a Benji Maddenovci #Good Charlotte