Rytmus predstavil pieseň a videoklip k dráme Pirko

Klip zverejnili v pondelok prostredníctvom YouTube a dosiaľ zaznamenal už vyše 75 000 pozretí. Réžie klipu sa ujali tvorcovia snímky, manželia Petr a Lucia Klein Svobodovci.

30.08.2016 14:00
debata
„Pozrel som sa na film a vcítil som sa do toho. Poňal som to ako rozprávač,“ vyjadril sa Rytmus na margo vzniku piesne. Okrem neho sa na tvorbe textu podieľala tiež slovenská speváčka a hudobná producentka Mons Berry. Hudbu zložil slovenský producent a skladateľ Maiky Beatz. Na soundtrack snímky pritom Rytmus prispel aj ďalšími dvoma skladbami.
Manželia Klein Svobodovci sa pri tvorbe snímky inšpirovali skutočnými príbehmi zneužívaných dievčat. Opisujú dramatický príbeh tínedžerky Martiny alias Šakiry, ktorá svojím odhodlaním zachráni nielen seba, ale aj svoje kamarátky, aby už nemuseli bojovať s podobným osudom, aký prežila ona. Príbeh zachytáva odvrátenú stranu života vo veľkom meste, a to s dávkou irónie a čierneho humoru. Spolu s predstaviteľkou hlavnej úlohy Dominikou Zeleníkovou si vo filme zahrali aj Bolek Polívka či Lucia Klein Svoboda. Pirko sa do slovenských kín dostane 6. októbra.
debata chyba
Viac na túto tému: #film #Rytmus #Dominika Zeleníková #Pirko