Massive Attack vydajú singel Dear Friend

Novinka vyjde najprv v limitovanej edícii, pričom neskôr ju uvedú do širšieho predaja.

02.09.2016 07:00
Massive Attack Foto:
Formácia Massive Attack.
debata

Novinku najprv ponúknu v limitovanej edícii na ich nadchádzajúcom koncerte v Bristole, ktorý sa uskutoční v sobotu, pričom sa už čoskoro dostane do širšieho predaja. Presný termín vydania skupina v zložení Robert „3D“ Del Naja a Grant „Daddy G“ Marshall zatiaľ neprezradila.

Skladbu zložili 51-ročný Del Naja a producent Euan Dickinson, s ktorým formácia spolupracovala aj na ich nedávnej EP nahrávke Ritual Spirit (2016). Na Dear Friend sa podieľal aj anglický básnik a dídžej James Massiah, ktorý doň prispel hovoreným slovom.

Massive Attack v minulosti tvorili okrem Roberta „3D“ Dela Naja a Granta „Daddy G“ Marshalla aj Andy „Mushroom“ Vowles a Adrian Thaws známy ako Tricky. Debutovali v roku 1991 albumom Blue Lines, z ktorého pochádza singel Unfinished Sympathy. Neskôr vydali štúdiovky Protection (1994), Mezzanine (1998), 100th Window (2003) a Heligoland (2010). Nahrali aj album Danny the Dog (2004), ktorý bol soundtrackom filmu Odtrhnutý z reťaze (2005). Spomínané EP im vyšlo v januári a hosťujú na ňom Roots Manuva, Azekel, Young Fathers a Tricky. V roku 1996 získali BRIT Award v kategórii Najlepšia britská tanečná skupina. Medzi ich ďalšie známe single patria Karmacoma, Risingson, Angel, Inertia Creeps, Special Cases, Butterfly Caught či Paradise Circus.

debata chyba
Viac na túto tému: #Massive Attack #Dear Friend